Waar is het eten lekkerder? Op Woudestein of Hoboken?

In deze rubriek bekijkt geneeskundestudent en EM-verslaggever Mila Ivanova de verschillen tussen Woudestein en Hoboken. Vandaag deel 3: Waar kun je het best eten en drinken?

Mila Ivanova tussen Woudestein en Hoboken Beeld: Levien Willemse

Mila Ivanova is student Geneeskunde en schrijft voor EM. Ze pendelt regelmatig tussen Woudestein en Hoboken. In deze rubriek legt ze de verschillen en overeenkomsten bloot tussen ‘Oost’ en ‘West’. Deel 3: Eten en drinken. (Lees ook deel 1 en deel 2)

Ook al telt Woudestein bijna zeven keer meer studenten dan het Erasmus MC, het valt op dat er redelijk wat overeenkomsten zijn wat betreft eetgelegenheden. Zo heeft Woudestein de Spar op de campus, terwijl op Hoboken de Albert Heijn To Go is gevestigd.

De Albert Heijn To Go op Hoboken Beeld: Aysha Gasanova

De studenten in het oosten halen koffie en aanverwante zaken onder andere bij het Erasmus Paviljoen of het Erasmus Sportcafé, terwijl die uit het westen een bakkie gaan doen bij Dok 10. En na de colleges gaat men op Woudestein aan het bier in campuscafé In de Smitse, die op Hoboken als tegenhanger ’t Vat heeft. Oké, nog een overeenkomst: in het Erasmus MC heb je de Espressobar, die vergelijkbaar is met de koffiecorner in het C-gebouw op Woudestein, inclusief het ruime aanbod van croissantjes, gebakjes en smoothies.

Campussupermarkt Spar op Woudestein Beeld: Aysha Gasanova

Bier en pizza

Maar goed, Woudestein is nu eenmaal groter, dus zijn daar toch wat extra eetgelegenheden te vinden. Zo is er sinds een paar jaar een heuse Food Plaza, met een ruim aanbod van tosti’s tot noedels, van supergezonde snacks tot old school satéstokjes, en alles wat zich daartussenin bevindt. Niet dat Starbucks ontbreekt in het Erasmus MC, maar zowel de koffieketen als alle soortgelijke verwennerijen liggen bij de hoofdingang van het ziekenhuis, op een net te grote afstand van het Onderwijscentrum en van de studenten.

Nee, dan het centraal gelegen Food Court, of het eveneens midden op de campus gelegen architectonische hoogstandje: het Erasmus Paviljoen. Daar kan de hongerige student kiezen uit vijf verschillende soorten pasta’s en niet slechts uit twee (zoals op Hoboken), en dan hebben we het nog niet eens over de pizza’s. En het moet gezegd: niet alleen de fans van de Italiaanse keuken hebben het getroffen als ze alfa- of gammawetenschappen studeren, maar ook de bierliefhebbers. Café In de Smitse heeft namelijk een aparte bierkaart, met toch een veel groter aanbod dan ’t Vat.

Studenten bestellen een drankje in het Erasmus Paviljoen Beeld: Aysha Gasanova

Koffie en cheesecake

Toch is het niet louter culinaire droefenis op het Erasmus MC: zo is er onbeperkt gratis koffie, thee en chocolademelk verkrijgbaar – door het hele Onderwijscentrum heen – inclusief bijzondere koffiesoorten, zoals de Wiener Melange. En ook de tosti’s zijn er niet duur: voor een euro haal je die bij ’t Vat, terwijl je kleine belegde stokbroodjes kunt krijgen bij de Koffiekade. Bij Dok 10 vind je veel verwennerijen van de nabijgelegen koekjeswinkel Koekela: van chocolade truffeltaart tot cheesecake met kersen, van brownies met noten tot verschillende soorten muffins. En ook al is er misschien minder keus dan aan de andere kant van de stad, je kunt wél ’s avonds je eigen maaltijd samenstellen bij Kade 80, waarbij de kaart dagelijks wisselt.

Op Hoboken doe je een bakkie bij Dok 10

Conclusie

Resumerend kunnen we stellen dat het aanbod op Woudestein (veel) groter is dan dat op Hoboken, maar dat de medische studenten daarover nu ook weer niet al teveel hoeven te treuren: in tegenstelling tot hun collega’s aan de oostkant van de stad, binnen een minuutje in het centrum van de stad zijn, waar ze kunnen eten en drinken waar ze maar willen.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.