Het College van Bestuur vraagt docenten deze week bij aanvang van colleges stil te staan bij de gebeurtenissen van donderdag 28 september. Rond 14:30 uur die dag liep Fouad L. het onderwijsgebouw aan de Rochussenstraat binnen. Daarvoor had hij aan het Heiman Dullaertplein zijn 39-jarige buurvrouw en haar 14-jarige dochter neergeschoten, beiden hebben dit niet overleefd. Op de vierde verdieping van gebouw Gk schoot hij docent Jurgen Damen neer. De 43-jarige docent Practicum Klinische Vaardigheden overleed diezelfde middag.

Geplande evenementen gaan deze week gewoon door. Ook hier vraagt het college om vooraf stil te staan bij afgelopen donderdag en om geen ‘jubelstemming’ uit te dragen. De vlaggen op de campus hangen halfstok tot zaterdag.

Minuut stilte

Om 14:30 uur op donderdag 5 oktober, precies een week later, wordt op campus Woudestein een minuut stilte gehouden. Het College van Bestuur vraagt docenten om colleges even stil te leggen, ook vraagt het bestuur andere medewerkers het werk even te stoppen.

In het Erasmusgebouw op campus Woudestein, bij het beeld van Erasmus, ligt een condoleanceregister. Volgens een online bericht van de universiteit is iedereen van harte welkom het register te tekenen en om steun te betuigen. In het ziekenhuis is een gedenkplaats ingericht, net als bij de hoofdingang van het Gk-gebouw.