Geneeskundestudent L. had alle toetsen succesvol afgelegd en stond op het punt zijn diploma te ontvangen, toen de faculteit een waarschuwing ontving van het Openbaar Ministerie dat de student ‘zorgwekkend gedrag’ vertoonde. L. zou onder andere een hond en konijnen mishandeld hebben, zijn huis zou vol liggen met uitwerpselen van dieren en hij zou psychotisch gedrag vertonen. Op een in beslag genomen telefoon stonden nazi-gerelateerde afbeeldingen en video’s waarin mensen met messteken om het leven werden gebracht. Ook zou hij een alcoholverslaving en depressies hebben. Voor de dierenmishandeling is hij twee jaar geleden veroordeeld.

Op een internetforum is een anoniem relaas aangetroffen dat van de dader afkomstig lijkt te zijn. Daarin zegt hij dat de ‘normies’ (gewone mensen) bij het Erasmus MC hem voortdurend verkeerd begrijpen vanwege zijn hoge intelligentie. Zijn oproep: dood aan de ‘normies’.

Fouad L. werd donderdag gearresteerd, nadat hij een vrouw en haar dochter en in het Erasmus MC docent Jurgen Damen neerschoot. Hij stichtte ook brand in twee huizen en in het onderwijscentrum van de faculteit.

MemorialNotebookAftermath-ShootingIncident_ErasmusMC_29September2023

Lees meer

Overleden docent Jurgen Damen ‘boegbeeld van ons onderwijs’

Jurgen Damen, de 43-jarige docent die donderdag om het leven kwam bij een schietpartij in…