Welke opleiding de verdachte doet is niet bekendgemaakt, de opleiding Geneeskunde van het Erasmus MC valt ook onder de Erasmus Universiteit. De verdachte schoot in het huis aan het Heiman Dullaertplein een 39-jarige vrouw dood en verwondde haar 14-jarige dochter. Vervolgens ging hij naar het Erasmus MC, waar hij de docent doodschoot. Hij liep verder door het gebouw en stichtte brand in het onderwijscentrum van de Faculteit Geneeskunde. Even later werd hij gearresteerd onder het helidek van het ziekenhuis. Hij zou een kogelwerend vest gedragen hebben en hij had een vuurwapen bij zich.

Hoofdcommissaris Fred Westerbeke van de politie Rotterdam zei dat alles erop wijst dat het ging om een gerichte actie. De verdachte woonde op het Heiman Dullaertplein.  Hij was al bekend bij de politie: in 2021 is hij veroordeeld voor dierenmishandeling. De geruchten dat hij nog meer mensen zou hebben neergeschoten in het ziekenhuis, kon de politie niet bevestigen.

Het onderwijs in het Erasmus MC gaat vrijdag niet door. De Erasmus Universiteit laat weten dat de Living Room in het Langeveldgebouw vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur geopend is voor studenten, medewerkers en andere betrokkenen die behoefte hebben om over het drama bij het Erasmus MC te praten.

Update: in een eerdere versie van dit bericht stond dat de docent 46 jaar was. Dit is later door de politie gecorrigeerd naar 43.

Omgeving Erasmus MC 28 september 2023

Lees meer

Gewonde na schietpartij in leslokaal Erasmus MC, tweede gewonde in woning

Twee personen zijn donderdagmiddag gewond geraakt bij twee schietpartijen. Een vond…