Na het schietincident in het ziekenhuis, waarbij docent Jurgen Damen om het leven kwam, zijn allebei de onderwijsgebouwen momenteel niet bruikbaar. In het onderwijscentrum van de Faculteit Geneeskunde heeft verdachte Fouad L. brand gesticht, in het andere gebouw is het plaats delict. “We moeten kijken hoe we dat kunnen oplossen voor studenten”, zegt Maarten Frens, prodecaan bij het Erasmus MC. “Tijdens corona hebben we ervaring opgedaan met online onderwijs, maar we weten op dit moment niet of dat nodig gaat zijn.”

De geplande voortgangstoets voor masterstudenten Geneeskunde op campus Woudestein gaat wel door. Maar studenten zijn niet verplicht die toets te doen. “Zij zullen daar geen enkele consequenties van hebben”, benadrukt Frens. “Ze hoeven zich geen zorgen te maken, wij lossen het wel op.”

Bijeenkomst

Studenten, medewerkers en andere betrokkenen die behoefte hebben om over het incident te praten kunnen vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur terecht in de Living Room in het Langeveldgebouw of bij een besloten bijeenkomst elders in de stad.

De verdachte schoot donderdagmiddag ook zijn buurvrouw en haar 14-jarige dochter neer aan het Heiman Dullaertplein. De vrouw overleed ter plekke, het meisje later in het ziekenhuis. Daarna vertrok hij naar het Erasmus MC waar hij de docent, die op dat moment les gaf, doodschoot. Hij werd gearresteerd onder het helikopterdek van het ziekenhuis.

MemorialNotebookAftermath-ShootingIncident_ErasmusMC_29September2023

Lees meer

Overleden docent Jurgen Damen ‘boegbeeld van ons onderwijs’

Jurgen Damen, de 43-jarige docent die donderdag om het leven kwam bij een schietpartij in…