De voetbaltafel in de Living Room is een geliefde plek in de living room tent_foto door Shrey Khurana

Woon de opnames bij!

EM TV neemt afscheid van de Living Room-tent met uitzending op locatie

Bijwonen van de opnames is mogelijk op woensdag 2 november om 12 uur in de Living Room.

“Wat? Gaat de tent weg?” Annemiek legt van schrik haar hand op haar hart. Als ze hoort de Living Room op 10 november slechts verhuist, haalt ze opgelucht adem. “We komen hier vaak”, verklaart vriendin Almu. “Vorige week hadden we bijvoorbeeld tijd over en toen gingen we hier een spelletje doen. We hebben daar gezeten.” Ze wijst naar een grote tafel tegenover de ingang.

Eerst durfde Almu niet binnen te stappen omdat het er zo ‘privé’ uitzag, maar de laatste maanden komt ze hier graag. “De massagestoelen achterin zijn altijd heel populair”, voegt Jin toe. “De stress van de tentamens van vorige week heb ik net laten wegmasseren. Mijn nek voelt als nieuw. Dit is sowieso de enige stressloze plek op de universiteit.”

Jin Annemiek en Almu zijn vaste bezoekers van de tent_foto door Shrey Khurana_2
Jin, Annemiek en Almu zijn vaak in de Living Room te vinden. Jin noemt het zelfs ‘de enige stressloze plek’ op de universiteit. Beeld door: Shrey Khurana

Studeren verboden

Studeren is nadrukkelijk verboden in de Living Room. Laptops zijn daarom niet toegestaan in de grote, witte tent midden op het Erasmus Plaza Wie op deze maandag binnenstapt, ziet links naast de deur twee studenten samen schaken aan tafel, twee hosts die studenten verwelkomen bij de deur, drie masseurs die nekken van studenten los masseren, en een groep studenten die zit te kletsen terwijl ze wachten op een massage. In het achterste deel van de tent zie je eerst de pooltafel, twee studenten zijn hier met hun potje pool. Ook de voetbaltafel is bezet. Verder spelen nog twee anderen jenga, een groep speelt op de grond mikado. De enige telefoons zie je bij studenten die genieten van het twintig minuten durende programma van de massagestoel.

The Living Room_opening_2

Lees meer

Nieuwe studentenhuiskamer biedt eerste hulp bij stress

De nieuwe huiskamer is een initiatief van studenten. Het moet een plek worden waar je…

“Wat had ik deze plek vorig jaar graag gehad”, zegt Chiara. Zij is een host in de Living Room. Dat zijn studenten die een training hebben gehad over communicatie met anderen en ook hoe ze zaken als paniekaanvallen kunnen herkennen. Studenten die professionele hulp nodig hebben, worden doorgestuurd door de hosts. Vorig jaar was Chiara’s eerste jaar in Rotterdam. Ze kende niemand en voelde zich vaak eenzaam. “Nu kan ik hier mensen helpen. Hoe waardevol een praatje kan zijn, wordt soms onderschat. Ik hou ervan om te helpen. Om studenten tijdens een gesprek te zien lachen, dat is gewoon zo mooi.”

Host Chiara verwelkomt mensen bij de deur en telt hoeveel er zijn_foto door Shrey Khurana
Iedere student die binnenkomt wordt genoteerd door de host, vertelt Chiara. Zo is te zien hoe populair de tent is. Beeld door: Shrey Khurana

Nieuwe locatie

In de tent is ook ruimte voor professionele hulp. Daar kunnen studenten terecht met vragen over welzijn en persoonlijke ontwikkeling. Die hulp verhuist mee: daar worden de persoonlijke gesprekken in een afzonderlijke ruimte gehouden. De nieuwe Living Room krijgt verder een eigen keukentje, eethoek en zithoek. De invulling van de ruimte moet hetzelfde blijven. Studenten kunnen dagelijks binnenlopen en ook kunnen verenigingen in overleg workshops organiseren.

multifunctioneel onderwijsgebouw 2 hele Campus – paul de ruiter architects

Lees Meer

Woudestein krijgt nieuw gebouw met veel groen, een living room en duurzame ventilatie

Campus Woudestein krijgt er per september 2022 een gebouw bij. Het gebouw zal lijken op …

Host My werkt nu bijna een jaar in de Living Room. De tent zou aanvankelijk een week staan voor de Wellbeing Week 2021, maar werd een openbare plek voor studenten. “Langzaam werd het steeds drukker”, vertelt My. Van maart tot juli kwamen er zevenduizend studenten langs. Hoeveel dat er dit collegejaar zijn, is nog niet duidelijk. De hosts houden bij hoeveel mensen dagelijks binnenkomen, soms bijna honderd. “Mensen nemen hun vrienden mee, en zij nemen weer hun vrienden mee. Ik hoop dat deze sfeer ook op de nieuwe plek zal zijn. Ik denk van wel.”

10 november is de officiële opening van het nieuwe gebouw, dus ook van de Living Room. Die donderdag zal het openingsfeestje een silent disco zijn. Maandag 14 november begint de Student Wellbeing Week, dan wordt de nieuwe Living Room feestelijk geopend. Die week zijn er evenementen op de nieuwe en oude plek. Na de Student Wellbeing Week wordt de witte tent opgeruimd.