De huiskamer voor en door studenten zit in H12-32. Tijdelijk, want in februari 2020 krijgt de studentenhuiskamer een nieuwe, definitieve locatie in hetzelfde gebouw.

De ruimte is niet bedoeld als studieplek, maar voor ontspanning, praten en verbinding zoeken, zo staat op het grote bord bij de ingang. Vlak daaronder staat het vriendelijke verzoek om geen meubels uit de kamer mee te nemen. De banken zijn misschien wat oud, de studenten hebben ze toch graag in de woonkamer. Verder staat er in de ruimte een grote tafel met stoelen, een kast met bordspelen en er hangt een beamer. Aan een muziekinstallatie wordt nog gewerkt.

Lees meer

Nieuwe ’huiskamer’ en meldpunt voor studentenwelzijn

Er komt een studentenhuiskamer, een meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag en studenten…

De woonkamer is een samenwerking tussen verschillende studentenorganisaties, en is bedoeld om studentenwelzijn te bevorderen. Ergens kunnen binnenstappen als het studentenleven even zwaar valt, kan al enorm helpen, geloven de studenten. De EUR bood een plek op de campus aan.

rutger engels_ronald (2)

Lees meer

Rector Rutger Engels: ‘Omgaan met stress kun je leren’

De universiteit heeft een zorgplicht voor haar studenten, vindt rector magnificus Rutger…

De woonkamer is een samenwerking tussen The Us Space, Happy Students Society, Erasmus School of Colour, Meditation Enthusiasts, en Extraordinary Life. De organisaties willen in de huiskamer ook lezingen, workshops, discussies en andere bijeenkomsten houden. De agenda zal te vinden zijn op hun facebookpagina.

De studenten van de vijf organisaties proberen om elke dag aanwezig te zijn in de huiskamer. Proberen, want afspraken daarover moeten ze nog maken. De studenten hebben pas een week voor de opening gehoord dat deze kamer er zou komen. Wachten tot februari wilden de initiatiefnemers niet, want dat zou veel te lang duren. Zij geloven dat er dringend behoefte is aan een ruimte waar studenten laagdrempelig hulp kunnen vinden.

The Living Room_opening_4
De opening van The Living Room werd gevierd met fris en chips.