“We willen graag een statement maken dat we een inclusieve universiteit zijn”, zegt Van Schoten. “Want voor een deel van onze gemeenschap is het belangrijk om aan te kunnen geven hoe ze genoemd willen worden en hoe ze zich identificeren”, vervolgt ze. “Hiermee geven we een signaal dat iedereen welkom is en dat je mag zijn wie je bent.”

Blij

MISOC-student en voorzitter van Erasmus Pride Zofia Staszewska is er heel blij mee. “Studenten gebruiken Canvas elke dag, dus het is fijn dat je voornaamwoord daar ook zichtbaar is. Het wordt nu ook voor iedereen makkelijker om rekening te houden met iemands voorkeuren.”

Bedrijfskundestudent Stephan van Roon beaamt dat. Hij ziet dat sommige studenten worstelen met hun voornaamwoord en het heel graag op Canvas en Osiris willen aanpassen. “Ze worden genoemd met een verkeerd voornaamwoord door bijvoorbeeld docenten en tutoren. Ik hoop dat deze aanpassing dat kan voorkomen.” Zofia: “Ook voor degenen die een ander voornaamwoord hanteren dan hun geslacht, is het makkelijker. Dan hoeven ze niet elke keer mensen te corrigeren.”

Gender inclusive language – gender inclusief taalgebruik – illustratie Migele Alonderyte

Lees meer

Eén jaar na ESHCC’s handleiding voor genderinclusief taalgebruik: ‘Niemand in de klas heeft naar mijn voornaamwoorden gevraagd’

Studenten en medewerkers van de ESHCC en andere faculteiten van de EUR blikken terug op…

Illustratie enquete diversiteit onderzoek hoger onderwijs – Eveline Schram

Lees meer

Hoe ervaar jij diversiteit op de Erasmus Universiteit? Doe mee aan ons onderzoek

Erasmus Magazine doet, samen met (bijna) alle andere universiteits- en hogeschoolmedia,…

Aanvulling: in een eerdere versie van dit artikel stond dat studenten kunnen aangeven of ze voortaan bijvoorbeeld als hij, zij of hen willen worden aangesproken. Dit is veranderd in ‘worden genoemd’.

Lees 2 reacties