Bron: youtu.be

“Augurk, augurk, augurk!” Olga, Zuzanna en Dominika twijfelen niet over het meest authentieke en hun favoriete Poolse lekkernij in hun appartement. In een keuken gevuld met hapjes die hun ouders helemaal uit Polen hebben meegebracht, bereiden de meiden een traditionele soep zalewajka.

Eten is niet het enige dat de meisjes meebrachten naar hun appartement. De buren, met wie de meiden een goede relatie onderhouden, leren vrij snel dat er Pools bloed door de aderen van hun buren stroomt. “De eerste keer dat we de bovenbuurman ontmoetten, vroeg hij ons of we Pools waren omdat hij steeds Poolse scheldwoorden hoorde”, legt Olga lachend uit.

Bewoners: Olga, Zuzanna, Dominika

Huur: 1650 inclusief

Waar: Rotterdam Centrum, vlakbij Blaak

Kenmerk: Dunne muren

Natuurlijk hebben de meiden ook rust nodig om hun Poolse temperament op te laden. Voor Olga is er geen betere manier om dat te doen dan onder het dekbedovertrek van haar grootmoeder, dat niet alleen authentiek en comfortabel zijn, maar er ook mooi uitzien met het bloemenpatroon. Zuzanna en Dominika pronken in hun kamers met ansichtkaarten, diploma’s en posters uit Hel Peninsula, de regio waar ze vandaan komen. Tot slot laat de deurmat – met ‘Goedendag’ en ‘Tot ziens’ in het Pools erop – voor de deur er geen twijfel over bestaan dat de drie meiden in het meest Poolse appartement van Rotterdam wonen.

Hun claim: Het meest Poolse appartement

Waarom: Augurken, augurken en nog eens augurken

Meest authentieke aspect: Buurman wist dat ze Pools waren zonder met ze te praten

Beste decoratie: Lokale ansichtkaarten en foto’s

Eindoordeel: De titel is welverdiend. Pools eten in de keuken, Poolse inrichting en temperament door het huis – zelfs de bovenbuurman merkt het.

Lees meer

Rotterdams meest kunstzinnige studentenhuis: ‘We proberen er altijd steezy uit te zien’

Hoe wonen studenten? Deze keer gaat Paul Hartwig op bezoek bij wat de bewoners zelf…

Lees meer

Het ‘meest studentikoze’ huis: ‘De buren doen niet moeilijk over een feestje’

In deze serie gaan we op zoek naar hoe studenten wonen, door een kijkje te nemen in…