Bron: youtu.be

“Deze banken zijn super comfy! We hebben ze eigenlijk op straat gevonden”, vertelt Greta terwijl ze de ruime woonkamer laat zien. Zij en haar drie huisgenoten wonen in Rotterdam-Zuid in een appartement dat een prachtig uitzicht over de Maas biedt. Maar dat is niet het enige bijzondere aan dit appartement, want Greta, Nisha, Olga en Hannah beweren dat ze in het meest kunstzinnige huis van Rotterdam wonen.

Bewoners: Greta, Nisha, Olga, Hannah

Huurprijs: 2750 euro inclusief koffiezetapparaat en broodrooster die niet werken

Waar: Kop van Zuid

Kenmerk: Uitzicht op de Maas en veel kunst in huis

Een verzameling hoeden, een ‘op straat gevonden’ step en een geluidsinstallatie voor huisfeestjes. Geen ongewone dingen voor een studentenhuis, maar achter de voordeur wordt snel duidelijk dat deze meiden niet in een doorsnee studentenhuis wonen.

De vier meiden zijn allemaal kunstliefhebbers en hebben daarom gezorgd voor persoonlijke accenten. “Dit is een geweldig schilderij dat Olga en ik hebben gemaakt toen we net verhuisden”, beschrijft Nisha terwijl ze een kunstwerk van karton laat zien. Nisha studeert Grafisch Ontwerp en heeft de meeste kunst in haar kamer, omdat ze veel zelf maakt.

De meiden beschouwen zichzelf niet alleen als kunstzinnig vanwege het interieur, maar ook omdat ze artistiek zijn. Greta is goed in piano spelen en Hannah is expert in TikTokfilmpjes maken. Daarom proberen ze er ook buitenshuis stijlvol uit te zien, zoals Olga lachend zegt: “Als we het huis verlaten, proberen we altijd er steezy uit te zien.”

Hun claim: Het meest kunstzinnige appartement

Waarom: Vier kunstliefhebbers die samenwonen

Meest authentieke aspect: Veel schilderijen die ze zelf hebben gemaakt

Beste decoratie: Step die ze op straat vonden

Eindoordeel: Het appartement en het uitzicht zijn al een kunstwerk. Door er talloze persoonlijke kunstwerken aan toe te voegen en zelf kunstzinnig te zijn, is de titel toegekend door EM!

Bekijk het meest studentikoze studentenhuis

Het ‘meest studentikoze’ huis: ‘De buren doen niet moeilijk over een feestje’

In deze serie gaan we op zoek naar hoe studenten wonen, door een kijkje te nemen in…

Lees één reactie