Nu zit de tentamenhal nog op de begaande grond het Van der Gootgebouw. Door renovatie- en bouwplannen in dat gebouw is een verhuizing noodzakelijk, zegt een woordvoerder van de Erasmus Universiteit. Van der Goot zal gerenoveerd worden en ernaast komt waarschijnlijk nieuwbouw voor studentenhuisvesting. In 2026 moet het weer rustig zijn rond het pand, dan verhuist de tentamenlocatie terug.

erasmus_gym_11 nieuw sportgebouw fitnessruimte – Aysha Gasanova

Lees meer

Een veel grotere sportschool met nieuwe apparatuur en meer mogelijkheden: ‘De nieuwigheid geeft extra motivatie’

Studenten gebruiken donderdagmiddag voor het eerst de nieuwe apparatuur en veel grotere…

Verbouwing

Alleen de squashbanen in het oude sportgebouw blijven zoals ze zijn én blijven in gebruik. De sportzalen, enkele gangen, de voormalige kantine en ook een aantal kleedruimtes worden verbouwd. Het moet 1225 digitale tentamenplekken opleveren.

Voordat het mogelijk is om tentamens af te nemen in het sportgebouw zijn er allerlei aanpassingen nodig. Doordat toetsing tegenwoordig veelal via Chromebooks verloopt, zijn veel extra stroompunten nodig. Daarvoor is bekabeling nodig. Ook worden er wifiversterkers geïnstalleerd. Om het gebouw toegankelijker te maken, komt er een extra lift. De systemen voor ventilatie, koeling, verlichting, inbraakpreventie en brandveiligheid hebben ook een update nodig.

Als de tentamenzaal naast Van der Goot weer opent, zal het oude sportgebouw gesloopt worden.