Het nieuwe sportgebouw is bijna een maand open, maar wie gebruikmaakte van de fitnessruimte moest dit tot donderdag nog even doen in het oude gebouw. Rond twee uur ’s middags is het druk met studenten die de nieuwe mogelijkheden gebruiken die de sportschool hen biedt.

Nieuwe apparatuur

Fitnessmanager Martin Giljamse is enorm enthousiast over de nieuwe sportschool. “We hebben gekozen voor een ruime opzet met verschillende zones. Op de bovenverdieping zijn extra ruimtes waar je je eigen ding kunt doen en de cardiotoestellen hebben een beeldscherm, waardoor je interactief kunt sporten.” Zo kun je via de beeldschermen doen alsof je in de bergen loopt, of je kunt je hardloopapps eraan verbinden.

erasmus_gym_08 nieuw sportgebouw fitnessruimte – Aysha Gasanova
Martin Giljamse (midden) en twee fitnessinstructeurs van Erasmus Sport zijn trots op de nieuwe ruimte. Beeld door: Aysha Gasanova

Af is de sportschool nog niet helemaal: de muren zijn nu nog leeg, maar hier komen nog afbeeldingen en motiverende teksten op, om een extra boost te geven tijdens het sporten. Giljamse is in ieder geval blij met de opening, waar veel studenten op afkwamen. In elke zone werd er al gebruik gemaakt van de nieuwe apparatuur. “Het is twee uur ’s middags en er zijn nu al zoveel studenten fanatiek aan het sporten, dat vind ik prachtig”, vertelt Giljamse trots.

HIT training 4- Sports building -Opening day – August 2022 – Ali Alshamayleh.bak

Lees meer

Eerste zweetdruppels in het nieuwe sportgebouw tijdens HIT-training

Drie grote sporthallen, twee kleinere, vijf verdiepingen. Het nieuwe sportgebouw is open…

Extra motivatie

erasmus_gym_04 nieuw sportgebouw fitnessruimte – Aysha Gasanova
IBA-student John probeert een nieuwe ‘assault bike’. Beeld door: Aysha Gasanova

International Business Administration-student John Albin Bergström is één van die fanatieke sporters. Hij is bezig met een nieuwe fitnessmachine, de assault bike, een cardiotoestel om je uithoudingsvermogen te trainen. Hij vindt het leuk dat er nieuwe apparatuur is om gebruik van te maken. “De nieuwigheid geeft een extra motivatie om te gaan sporten”, vertelt hij.

Emily Pearn en Elia Thevenin zijn blij met de nieuwe apparatuur. De sportmaatjes en IBA-studenten maken gebruik van de nieuwe hip thrust-machine, waar zij hun bilspieren mee trainen. “In de oude sportschool moesten we deze oefening zelf opzetten, dat kostte veel tijd. Deze nieuwe machine is veel praktischer en zullen we dus ook sneller gebruiken”, vertelt Emily.

Handig

erasmus_gym_05 nieuw sportgebouw fitnessruimte – Aysha Gasanova
Romy (Criminologie) was op zoek naar een nieuwe sportschool. Beeld door: Aysha Gasanova

Wanneer je probeert zes keer per week in de sportschool te zijn, is een sportschool op de campus ideaal. Criminologiestudent Romy Stromps is zo iemand. De eerstejaars woont net in Rotterdam en moest op zoek naar een nieuwe sportschool. “Ik had het niet zo met de Basic Fit, dus probeer ik het maar op de campus”, vertelt zij. “Sporten op de campus is handig, want als je je sportspullen meeneemt dwing je jezelf eigenlijk al om na je werkgroep of college te gaan sporten. Dat vind ik heel fijn.”

Lees meer

Nieuw sportgebouw hergebruikt oud gevangenisdak

De architecten van het onlangs geopende sportgebouw legden veel nadruk op duurzaamheid.…

Lees één reactie