Dat blijkt uit een e-mail van het College van Bestuur, verzonden naar alle studenten en medewerkers van de universiteit. De versoepelingen komen nadat Rutte bij de laatste persconferentie aankondigde dat bijna alle maatregelen komen te vervallen, behalve de basisregels (handen wassen, niezen in elleboog, en testen bij klachten) en de anderhalve meter afstand.

Die blijven ook gelden op Woudestein. Voor medewerkers gaat het advies ‘werk thuis, tenzij het niet anders kan’ veranderen. Zij mogen maximaal de helft van hun werkdagen op kantoor komen, wel wijst de universiteit erop dat vanwege de anderhalvemeterregel slechts zo’n twintig procent van de kantoorcapaciteit beschikbaar is. De universiteit adviseert te overleggen met je leidinggevende wanneer je naar de campus mag.

Kortingsacties en Eurekaweek

De campusondernemers hebben, ter gelegenheid van de versoepelingen, speciale acties in de zomer met kortingen, om studenten en medewerkers naar de campus te trekken. Zo verkoopt 1 tot en met 4 juli het Erasmus Paviljoen het bittergarnituur met bitterballen (vega en vlees), garnalen en nootjes met dertig procent korting en heeft het Erasmus Sportcafé dertig procent korting op het gehele assortiment, met uitzondering van het alcohol.

Ook adviseert de universiteit, mocht je daar behoefte aan hebben, contact op te nemen met de welzijnsprogramma’s van de universiteit voor studenten (Are You OK out there?) of medewerker (OpenUp).

Het College van Bestuur blijft met klem adviseren om te blijven testen, ook in het nieuwe collegejaar. Voor de Eurekaweekgangers hebben de organisatie en verenigingen zelftests, om ook dan corona zoveel mogelijk uit te bannen. Of de anderhalvemetermaatregel per 16 augustus (en dus op de dag dat de Eurekaweek begint) komt te vervallen, hangt af van de beslissing van het kabinet. Die wordt gemaakt op 13 augustus.

Massacollege-IBA-2018-1

Lees meer

Vanaf 1 september weer allemaal naar campus, de vraag is nog hoe

Faculteiten willen offline onderwijs in het nieuwe jaar, maar zo simpel is het nog niet.…