parkeerplaats afgesloten

Lees meer

Belangrijkste campusparkeerplaats per direct gesloten vanwege scheur in plafond

In het plafond van de onderste verdieping van de parkeergarage onder de Erasmus Plaza zit…

De universiteit heeft onderzoek laten doen naar de veiligheid en de oorzaak van de scheur in de plafondplaat. Daaruit bleek dat de parkeerplaats weer veilig is en gebruikt kan worden, zegt een woordvoerder. De vervangende parkeerplaats bij het Mandevillegebouw is daarom weer gesloten.

Oorzaak van de scheur was het gebrek aan bewegingsruimte voor de plafondplaat.Een voeg die de krimp en rek van het beton door hitte en kou opvangt, werkte niet goed. “Deze bleek deels te zijn dichtgezet. Daardoor kon de constructie niet vrij bewegen en traden piekspanningen op die scheuren kunnen veroorzaken, zoals in dit geval”, legt een woordvoerder uit.

Uithakken en aanhelen

De herstelwerkzaamheden moeten in de komende periode starten, daarom is de scheur momenteel nog gestut met palen. “De gescheurde plaat wordt plaatselijk hersteld. Een volledige vervanging van de plaat zal namelijk moeilijk, zo niet onmogelijk, zijn. Bij de aanpak dient het gescheurde deel te worden uitgehakt en vervolgens te worden aangeheeld”, schrijft de woordvoerder.

Lees één reactie