Anderhalf jaar geleden bezocht hij samen met een vriend Rotterdam en was hij meteen verkocht. “Vanaf dat moment wist ik dat ik in Nederland wilde studeren.” Ondertussen zit Paul in het eerste jaar van de International Bachelor Communication and Media (IBCoM), en is online onderwijs de norm. Het eerste studiejaar had hij zich wel wat anders voorgesteld. “Ik hoorde bijvoorbeeld verhalen van voorgaande jaren over de Eurekaweek, en die van ons was natuurlijk compleet anders.”

Toch valt het studentenleven tot nu toe niet tegen. Dat IBCoM een aantal offline activiteiten organiseerde de afgelopen maanden hielp daarbij. “Ik kan me voorstellen dat andere studenten het lastiger hebben.”

De international heeft er geen spijt van dat hij naar Nederland is gekomen. Deels komt dat ook door zijn woonlocatie. “Ik woon op de campus in het Hattagebouw en dat zorgt ervoor dat ik nog veel mensen zie. We bezoeken elkaar best vaak, maar in kleine groepjes tegelijk.”

EM – Nur _DEF

Lees meer

International Nur blijft in Rotterdam tijdens kerst: ‘Bang dat ik anders niet meer terug kan’

Ze droomden van een studietijd in het buitenland, liefst in Rotterdam, en toen kwam de…

Anders dan anders

Het plan is om met kerst familie te bezoeken in Duitsland en daar heeft Paul heel wat voor over. “Ik moet eerst vier uren reizen met de trein.” En dat is niet alles. “Rotterdam behoort namelijk tot de gevarenzone als het gaat om corona. Daarom moet ik ook nog een coronatest doen en vijf dagen in quarantaine.”

Ook kerst ziet er dit jaar anders uit voor Paul en zijn familie. “Mijn opa en oma wonen op Nordeney, een klein eiland in Duitsland. Normaal gesproken gaan we altijd bij hun op bezoek.” Vanwege het risico op besmetting is een bezoekje dit jaar niet mogelijk. “Ze zijn niet jong meer. Ik wil dat risico niet nemen.”

Toch wordt er naar kerst uitgekeken, ondanks de restricties. “Ik vind het heel fijn om mijn moeder en oudere broer en zus weer te zien. De laatste keer dat ik ze zag was in augustus. Hoewel grote plannen niet doorgaan, komen daar wel mooie alternatieven voor in de plaats. “We hebben een uitgebreid kerstdiner en luisteren naar muziek. Daarnaast ga ik mijn vader en Duitse vrienden weer eens bezoeken. Kerst wordt altijd goed gevierd in Duitsland.”

EM – Alexandra en Anisia

Lees meer

Met haar nieuwe vriendin nam Alexandra binnen 12 uur matchende tatoeages

Ze droomden van een studietijd in het buitenland, liefst in Rotterdam, en toen kwam de…

Terug naar Rotterdam voor Oud en Nieuw

Met Oud en Nieuw hoopt Paul weer terug te zijn in Rotterdam. “Ik vind het belangrijk om met kerst mijn familie te bezoeken, maar ik heb ook mijn leven in Rotterdam.” Ondanks de nieuwe lockdown in Nederland is de Duitser niet bang om heen en weer te reizen. “Ik heb nog het geluk dat Duitsland naast Nederland ligt. Dat is voor veel andere internationals wel anders.”

Bron: youtu.be