De 23 dispuutsleden hebben het coronavirus opgelopen tijdens een reis naar Griekenland. SSR raadt hun leden af om naar oranje landen af te reizen, maar Griekenland was op het moment van de dispuutsreis een geel land, zegt Mooij. “En als bestuur hebben we meerdere keren onze leden op het hart gedrukt om de maatregelen in acht te nemen”, vertelt hij. “Ook in Griekenland droegen onze leden waar nodig mondkapjes.”

Volgens Mooij gingen de besmette leden direct in quarantaine zodra de uitslag van de coronatest bekend was. Ook heeft er bron- en contactonderzoek plaatsgevonden via de GGD-Rijnmond.

Ernstig

De vereniging stelde de universiteit vrijdagavond op de hoogte van de besmettingen. Rector magnificus Rutger Engels vindt de situatie dermate ernstig dat hij heeft besloten de vereniging direct uit te sluiten van alle Eurekaweekprogramma’s, zowel fysiek als online. Dat betekent dat de vereniging niet mag deelnemen aan de informatiemarkt op campus en geen rondleiding mag verzorgen voor nieuwe studenten. “Ik snap dat er bij de fysieke deelname met voorzichtigheid gehandeld moet worden, en daar staan we helemaal achter”, reageert Mooij. “Maar wat betreft online activiteiten, snap ik niet waarom die niet mogen doorgaan.”

studenten tegen corona 4

Lees meer

Corona-uitbraak na Griekenlandreis SSR: 23 leden besmet

De universiteit sluit de vereniging uit van alle activiteiten tijdens de Eurekaweek.

Lees één reactie