https://www.youtube.com/watch?v=AEjr_fpUdis

Je bent niet expliciet akkoord gegaan met het plaatsen van cookies. Daarom kun je de ingesloten media, zoals Youtube-video’s en tweets, hier niet zien. Ga alsnog akkoord als je ze toch wilt zien. Lees meer op onze privacypagina.

“Veel van de coronapatiënten op de intensive care komen vanuit de operatiekamers of de spoedeisende hulp bij ons terecht”, vertelt Merve.  De Externe Triage Unit is een tijdelijk gebouwtje buiten het ziekenhuis. “Laten we daar een kijkje nemen.”

Arts-assistent Tuğçe Atalık vertelt waar de ETU voor is: “De ETU dient om patiënten op te vangen die verdacht worden van Covid-19, dat kunnen ‘binnenlopers’ zijn of mensen die vanuit de huisarts zijn doorverwezen. Ze worden hier opgevangen door studenten. Eerst wordt hen gevraagd of ze symptomen hebben, dan blijven ze en schatten wij als triagisten in hoe ziek ze zijn.”

“Als ze heel ziek zijn krijgen ze al meteen een behandeling op de spoedeisende hulp. Als ze bijvoorbeeld zuurstof of antibiotica nodig hebben, krijgen ze dat meteen. Als ze fit genoeg zijn, dan kunnen ze door naar de ‘covidstraat’ in het ziekenhuis.”

Merve doorloopt vervolgens de procedure die patiënten ondergaan in de ETU, van de receptionist die naar symptomen vraagt tot aan de covid-straat in het ziekenhuis.

still merve patient draaien erasmus mc

Bekijk Merve's vorige vlog

Studenten op de IC: Waarom liggen coronapatiënten vaak op hun buik?

“We draaien patiënten met corona vaak op de buik, omdat je met dit type longfalen…

Tijdens de coronacrisis volgt EM geneeskundestudenten die aan het werk zijn op de intensive care van het Erasmus MC, waar veel coronapatiënten worden behandeld. Wekelijks vertellen Merve Rousian,  Britt Hoeven en Jasper Klasen over hun ervaringen. Bekijk alle vlogs >>

Nog geen reactie — begin de discussie!