https://www.youtube.com/watch?v=A4IAVnmr-qs

Je bent niet expliciet akkoord gegaan met het plaatsen van cookies. Daarom kun je de ingesloten media, zoals Youtube-video’s en tweets, hier niet zien. Ga alsnog akkoord als je ze toch wilt zien. Lees meer op onze privacypagina.

“Patiënt niet aanraken!”Zo begint de AED als studenten een reanimatie oefenen. “Tijdens mijn opleiding oefenen heel vaak dit soort situaties. Maar dit is op een pop. Ik mocht ook een keer echt”, vertelt Merve in de vlog. “Ik had dagdienst op de intensive care. Ik had met een verpleegkundige een gesprekje dat ik het ontzettend leerzaam zou vinden om het eens echt te proberen.” Nog geen twee, drie uur later was het zover. Bekijk de vlog.

vlcsnap jasper klasen landelijk coordinatiecentrum patienten spreiding corona onderwijscentrum erasmus mc

Bekijk de vlog van zaterdag

Student op het LCPS: ‘Het is echt een militaire operatie’

Behalve op de intensive care voor kinderen loopt geneeskundestudent Jasper Klasen ook…

Tijdens de coronacrisis volgt EM vier geneeskundestudenten die aan het werk zijn op of rond de intensive care van het Erasmus MC, waar veel coronapatiënten worden behandeld. Wekelijks vertellen Merve RousianRobbert-Jan RaadBritt Hoeven en Jasper Klasen over hun week. Bekijk alle vlogs >>