Bron: www.youtube.com

“We draaien patiënten met corona vaak op de buik, omdat je met dit type longfalen de achterste longvelden beter beschikbaar kan maken voor de beademing”, vertelt Boyd, arts-assistent op de Intensive Care. “Daarbij komt dat het hart een beetje voor de longen ligt, ook daardoor kun je via de rug beter bij de longvelden.”

Na de uitleg laat Merve samen met collega’s zien hoe een patiënt op de buik wordt gedraaid. Collega Assia, een IC-verpleegster in opleiding, legt uit waarbij je daarbij op moet letten. “Je moet goed letten op de ademhaling, want iemand kan instabiel raken tijdens het draaien. Ook let je op de houding van de patiënt. Ligt alles vrij? Je moet ook niet vergeten de ogen in te zalven en af te plakken, zodat deze niet uitgedroogd raken.”

britt still

Bekijk de vorige vlog, van Britt

Studenten op de IC: onderwijs volgen naast het werk op de IC

In haar derde vlog legt Britt uit hoe ze ondanks de vele uren op de intensive care ook…

Tijdens de coronacrisis volgt EM geneeskundestudenten die aan het werk zijn op de intensive care van het Erasmus MC, waar veel coronapatiënten worden behandeld. Wekelijks vertellen Merve Rousian,  Britt Hoeven en Jasper Klasen over hun ervaringen. Bekijk alle vlogs >>