Bron: youtu.be

Iedereen moet niet-medische maskers gaan gebruiken in het openbaar vervoer. Maar hoe zet je zo’n masker veilig op? Met behulp van uv-handenlotion en een blacklight laten Merve en cameravrouw Fatima zien wat er mis kan gaan.

Marissa Uljee, Infection Control Practitioner bij het Erasmus MC, vertelt hoe je met een mondmasker om moet gaan: “Het is heel belangrijk dat je, voordat je het masker opzet, goed je handen wast met water en zeep, zodat je het masker schoon opzet. Een masker heeft altijd een boven- en onderkant. In de bovenkant zit een ijzerdraadje, die moet je goed om je neus klemmen. Dan trek je hem achter je oren aan het elastiek. Vervolgens goed naar beneden trekken, zodat het masker niet onder je neus of boven je mond zit.”

“Bij het afdoen van het masker is het belangrijk dat je het niet aanraakt met je handen, maar alleen bij de elastiekjes. Daarna kun je het masker weggooien of in zakje doen, en dan weer goed je handen wassen!”

coronatest wattenstaafje neus coronavirus erasmus mc

Hoe gaat een coronatest?

Studenten op de IC: bij de coronatest gaat het staafje best diep je neus in

Hoe gaat een coronatest in zijn werk? Merve Rousian volgt in deze vlog wat er met het…

Tijdens de coronacrisis volgt EM geneeskundestudenten die aan het werk zijn op de intensive care van het Erasmus MC, waar veel coronapatiënten worden behandeld. Wekelijks vertellen Merve Rousian,  Britt Hoeven en Jasper Klasen over hun ervaringen. Bekijk alle vlogs >>