De Erasmus Universiteit adviseert alle uitwisselingsstudenten om Hongkong spoedig te verlaten. Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is momenteel geel, dat betekent: ‘Let op, veiligheidsrisico’s.’

HongKongProtest_Sterrenburg_2019-2-1280×853

Read more

Tussen de protesten in Hongkong

Wouter is derdejaars student aan de Erasmus Universiteit. Hij neemt deel aan een…

In Hongkong zijn al maanden protesten aan de gang. Dinsdag verplaatste een deel van de protesten naar de campus van de Chinese University of Hong Kong, waar gewelddadige confrontaties zijn tussen protesterende studenten en de politie. De Erasmus Universiteit is bereid om de kosten van de terugvlucht te vergoeden als studenten geen reisverzekering hebben. Studenten kunnen overleggen met hun faculteit over een regeling bij mogelijke studievertraging of misgelopen studiepunten door de protesten.

74 EUR-studenten zaten de afgelopen maanden in Hongkong. Een klein aantal van hen is inmiddels terug in Nederland. Ook andere universiteiten roepen hun studenten op om terug te keren uit Hongkong.

Ben je nog in Hongkong en wil je graag weg, neem contact op met het International Office.

Protest Hongkong op campus – Wouter

Read more

Studeren in een protesterend Hongkong: ‘Onder de gasmaskers zitten gewone studenten’

Wouter studeert in Hongkong en volgt de studentenprotesten op de voet. Voor EM…