Deskundigen adviseerden jeugd-tbs, onder anderen omdat F. niet op het niveau van een 19-jarige functioneert. Daarnaast zou hij een verleden van geweld en misbruik hebben, en daardoor niet in staat zijn tot het hebben van normale relaties.

De Indonesische studente werd eind juli aangevallen en verkracht voor haar woning in de Herman Bavinckstraat, vlak bij campus Woudestein. F. zou haar ’s nachts zijn gevolgd en hebben aangevallen nadat ze haar fiets op slot zette. Daar hield ze dusdanig ernstige verwondingen aan over dat ze werd opgenomen op de intensive care. De vrouw had een slagaderlijke bloeding en een zwelling in haar keel, beide verwondingen waren levensbedreigend.

F. heeft eerder al bekend dat hij de studente heeft verkracht. Ook is er een exacte DNA-match tussen de Rotterdammer en de sporen die werden aangetroffen op de plek van de verkrachting.

Over twee weken wordt de uitspraak verwacht.

2018-07-31-stille-tocht-verkrachte-studente-foto-Aysha-Gasanova-17

Lees meer

‘We moeten seksueel geweld tegengaan en wel nu’

Ruim 500 mensen liepen dinsdagavond mee in een stille tocht om hun respect en steun te…