Uit de identificatie blijkt dat het slachtoffer een Indonesische jonge vrouw is die aan de Erasmus Universiteit studeert.

De studente ligt nog op de intensive care unit. “De familie is gisteren aangekomen in Rotterdam om haar bij te staan en samen met de Indonesische ambassade beraden zij zich over de benodigde vervolgstappen”, voegt Hanan toe.

Voordat de familie aankwam, had PPI Rotterdam in samenwerking met PPI Belanda, de koepelorganisatie van Indonesische studentenverenigingen in Nederland, de verantwoordelijkheid op zich genomen om de studente bij te staan.

Signalement

De studente is aangevallen en verkracht vlakbij haar woning in de wijk De Esch, afgelopen zaterdag rond 05.30 uur. De politie heeft een profiel van de vermoedelijke dader samengesteld. Het gaat om een donkergetinte man van rond de 20 jaar. Hij droeg een donkere hoodie en reed op een donkerkleurige fiets. Twintig rechercheurs zijn momenteel bezig met de zaak.

Denk je iets te hebben gezien of meer te weten, bel dan met de politie via 0900-8844 (gratis) of met de opsporingstiplijn op 0800-6070. Je kunt ook een anonieme tip achterlaten via 0800-7000 of vul het tipformulier in.