“Iedereen was ontzettend gedreven om zo snel mogelijk tot de aanhouding van de verdachte te komen”, zegt onderzoeksleider Albert Jansen van de Rotterdamse politie. “Hiermee maken we het leed van de vrouw, het slachtoffer, niet minder, maar we hopen dat het haar in ieder geval helpt bij de verwerking.”

politiewagen_auto_politie_foto_Politie.nl_

Lees meer

Studente EUR slachtoffer van verkrachting

De Indonesische studentenvereniging PPI Rotterdam bevestigt dat het slachtoffer van de…

Zaterdagochtend rond 05:30 uur is de student van begin 20 aangevallen en verkracht vlakbij haar woning in de wijk De Esch. Omwonende vertelden tegen RTV Rijnmond dat ze gewurgd zou zijn met een fietsketting.

Maandag lag de jonge vrouw uit Indonesië nog op de intensive care. “De familie is in Rotterdam om haar bij te staan en samen met de Indonesische ambassade beraden zij zich over de benodigde vervolgstappen”, vertelde PPI-voorzitter Zaid Ramadhan Hanan eerder aan Erasmus Magazine. Hoe het nu gaat met het slachtoffer is nog niet bekend.