De verdachte is eerder deze week gearresteerd. De politie heeft de verdachte opgespoord met behulp van een signalement en camerabeelden langs de fietsroute van het slachtoffer.

De Indonesische studente werd vermoedelijk gevolgd toen ze naar huis fietste van het Centraal Station, afgelopen zaterdagochtend rond 05.00 uur. Een half uur later is de 20-jarige aangevallen en verkracht voor haar woning in de Esch. Zij werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht na de verkrachting. Het slachtoffer is geopereerd en inmiddels aanspreekbaar, aldus de politie.

Stille tocht

Aanstaande dinsdagavond 31 juli wordt een solidariteitstocht georganiseerd in Rotterdam. “Dit is een stille tocht voor het slachtoffer van de gewelddadige verkrachting”, licht de organisator toe. “Om 20.00 uur lopen we vanaf Rotterdam Centraal Station naar de Esch. Iedereen is meer dan welkom om mee te lopen tijdens deze tocht om zij-aan-zij te staan tegen seksuele intimidatie en seksueel geweld.”