Bij de Spar zijn magnetronmaaltijden beschikbaar, maar de uitdaging zit hem in het opwarmen ervan. “De magnetron bij de Spar is vaak kapot, en er staat meestal een grote rij voor. En hij is heel vies”, zegt Tom, een 23-jarige pre-masterstudent. “Als er meer magnetrons op de campus zouden zijn, zou ik zeker vaker mijn eigen eten meenemen”, voegt hij toe.

Savvan (22), IBA-student, en Lucas (23), op uitwisseling, vinden ook dat de universiteit meer magnetrons op de campus moet plaatsen. “De pauzes zijn zo kort, en dan zouden studenten sneller kunnen eten”, zegt Savvan. Lucas legt uit dat meer magnetrons op de campus studenten in staat zouden stellen hun eigen eten van thuis mee te nemen. Dat kan een manier zijn om verspilling tegen te gaan, want dan hoeven ze geen eten in plastic verpakking meer te kopen.

Maar er is hoop. In de kelder van het P-gebouw, toegankelijk via de zij-ingang van het Tinbergen-gebouw, staat namelijk nog een magnetron. De magnetron in het Theil-gebouw was van een cateringbedrijf, dat besloten heeft het apparaat weg te halen. Op dit moment weet de universiteit nog niet of het in de toekomst meer magnetrons zal plaatsen. Bij die van de Spar blijft het een kwestie van geluk hebben. Op het moment van schrijven was hij weer defect.