Voor de ‘advanced’ versie van de master Finance & Investment vraagt de RSM 8.000 euro extra, bovenop het wettelijk collegegeld. Een vergelijkbare constructie bestaat bij de deeltijdmaster Bedrijfskunde, waar studenten 17.000 euro per jaar betalen. Beide masters worden door de Onderwijsinspectie bekeken, omdat het in principe niet is toegestaan om aan Europese studenten meer dan het wettelijk collegegeld van 2.060 euro te vragen voor een opleiding die gefinancierd wordt met publiek geld.

Meer bedrijfscontacten

Volgens de RSM is het hogere collegegeld bij deze masters gerechtvaardigd, omdat de studenten een extra intensief programma volgen. Bij Finance & Investment Advanced zijn er bijvoorbeeld veel meer bedrijfscontacten dan bij de normale master, vertelt woordvoerder Marianne Schouten van de RSM. De deeltijdmaster Bedrijfskunde biedt ‘kleinschaligere colleges, meer avondonderwijs, betere faciliteiten en serviceniveau’ dan de normale master Bedrijfskunde. RSM zag eerder dan ook ‘geen reden om de tarieven te herzien’.

In tegenstelling tot de deeltijdmaster Bedrijfskunde is Finance & Investment Advanced voor 2019-2020 al geannuleerd, nog voordat het definitieve oordeel van de Onderwijsinspectie bekend is. De reden voor die haast is dat de inschrijving al op 15 maart sluit. Bij de deeltijdmaster is dat pas op 15 mei. “We willen voorkomen dat studenten zich inschrijven voor een master die later misschien niet meer bestaat”, zegt Schouten. “We bieden deze studenten nu de normale Finance & Investment-master aan met een honoursprogramma.”

Een definitief rapport van de Onderwijsinspectie wordt in de loop van maart verwacht.

Jubileumquiz-foto-RSM

Lees meer over de deeltijdmaster Bedrijfskunde

In maart duidelijkheid over hoge kosten parttime master Bedrijfskunde

De Onderwijsinspectie komt in maart met haar definitieve rapport over de hoge kosten van…

Lees één reactie