Een op de drie ondervraagden geeft supermarkt Spar en de foodcourt op de campus een onvoldoende voor de beschikbaarheid van gezonde opties en vindt de campushoreca en -supermarkt niet passen bij een duurzame campus. Op andere gebieden, zoals de hygiëne, sfeer, openingstijden en informatievoorziening waarderen studenten en medewerkers de foodcourt en de supermarkt aanzienlijk hoger. Meer dan de helft beoordeelt die aspecten als ‘good’, ‘very good’ of ‘excellent’.

Minder tevreden

Opvallend is dat studenten en medewerkers de Spar en de foodcourt op bijna alle gebieden minder beoordelen dan vorig jaar. Zo geeft 56 procent de horeca en campussupermarkt een ruim voldoende in het algemeen. In 2017 was dat nog 79 procent. Ook vinden veel minder respondenten het aanbod passen bij een internationale universiteit: waar in 2017 nog 76 procent een ruim voldoende gaf voor dat aspect, is het in 2018 nog maar 53 procent. Uit de resultaten blijkt dat bezoekers wel vaker tevreden zijn met de schoonmaak dan in 2017.

Studenten en medewerkers beoordeelden de Spar en de foodcourt op acht aspecten. De minimumeis van de universiteit is dat meer dan de helft van de respondenten elk onderdeel ‘good’, ‘very good’ of ‘excellent’ beoordeelt. Geven ze op een bepaald aspect een onvoldoende, zoals ditmaal op duurzaamheid en gezonde keuzes, dan moeten de exploitanten actie ondernemen.

Maatregelen

De universiteit heeft geen verklaring voor de dalende tevredenheid, mailt een woordvoerder. De exploitanten hebben volgens een persbericht al maatregelen genomen: ze maken gebruik van bioplastic en hebben menu’s aangepast aan de vraag naar duurzame en gezonde producten.

ivar

Lees meer

In één week van verkwistende consument naar eco-freak

Verslaggever Ivar Laanen deed één week zonder plastic. Dat is een stuk lastiger dan je…