Het gaat niet om alle tentamenperiodes. Alleen tijdens de drukste periodes zou er een deurbeleid komen, als meerdere of de grote faculteiten tentamens hebben: in oktober, december, juni en juli. Hoe de EUR het deurbeleid wil handhaven en om welke gebouwen het precies gaat is nog niet bekendgemaakt.

Al tijden klagen studenten over het gebrek aan studieplekken op de campus. Toch is het aantal plekken al flink toegenomen: enkele jaren geleden waren er nog maar 1500 plekken, nu zijn dat er 2600. Dat is nog exclusief ongeveer 1200 officieuze plekken zoals in de Theilhal en in de gangen van het Van der Gootgebouw.

Daarmee heeft de universiteit voor elke tien studenten ongeveer één studieplek: op campus Woudestein studeren momenteel zo’n 27.500 studenten. Geneeskunde wordt niet meegeteld. In het onderwijscentrum in het Erasmus MC moeten studenten al hun collegekaart zichtbaar op tafel leggen, zodat surveillanten kunnen zien of ze wel echt student zijn.

Klachten

Volgens Sandra Klarenbeek van de dienst Real Estate Services komen er regelmatig klachten binnen dat scholieren of hbo’ers studieplekken bezet houden. “Ik hoor hier regelmatig over. Ik weet niet of het ook echt waar is, maar studenten voelen het zo en dan nemen we dat serieus.” In de komende weken zal meer duidelijk worden over een eventuele sluiting voor niet-studenten op campus Woudestein.

Lees 2 reacties