Tien jaar na de val van Lehman Brothers lijkt er weinig fundamenteels veranderd aan ons financiële stelsel. Het gedachtegoed van Karl Marx zou een alternatief kunnen bieden, zegt hoogleraar Pluralistische ontwikkelingseconomie Irene van Staveren. Hoe zou Marx, tweehonderd jaar na zijn geboorte, kijken naar bedrijven als Uber? En hoe zou onze economie eruit kunnen zien met Marx in het achterhoofd?

https://youtu.be/jjn8lxkWE28

Je bent niet expliciet akkoord gegaan met het plaatsen van cookies, daarom kan je de ingesloten media hier niet zien. Ga alsnog akkoord om de media binnen EM te kunnen zien. Lees meer op onze privacy pagina.

Bekijk het hele gesprek met Irene van Staveren hier.

Verder in deze aflevering van Studio Erasmus:

 

Irene van Staveren 0316-005

Lees meer

‘Als we stoffige economen hadden gelezen, was de crisis voorkomen’

‘Als we stoffige economen hadden gelezen, was de crisis voorkomen’

Lees meer

Studio Erasmus | Talkshow

Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en…