In de uitnodiging voor het carnavalsfeest schreef dispuut Aleph het ‘schitterend’ te vinden dat drie op de vier vrouwen zich vandaag de dag wel eens aangerand voelt. “Dat wij sinds 1958 vrouwen ongevraagd mogen betasten, is een luxe waarvan andere mannen niet mee kunnen genieten.”

Kevin Spacey

Het dispuut wilde op die manier ‘een stokje steken’ voor de #metoo-beweging. “Want wij van Aleph weten natuurlijk, net als de rest, dat vrouwen tijdens carnaval geen zeggenschap hebben over hun eigen lichaam. Daarom presenteren wij, met geforceerde liefde, de wil van de vrouw doet er #nietoo!” Onder andere Kevin Spacey en Marc Dutroux leveren gefingeerde aanbevelingen op de uitnodiging: “Erg ruime kelder”.

Dinsdag heeft de universiteit gesprekken gevoerd met de vereniging en besloten om alle subsidies van het corps per direct te schorsen. Tot wanneer precies kan een woordvoerder niet zeggen. “Dat hangt af van de maatregelen die de vereniging gaat treffen. Die neemt het ook hoog op.”

Niet meer welkom

Inderdaad schrijft het corps in een verklaring ‘bijzonder ontstemd’ te zijn over de gang van zaken en stelt “met klem dat een dergelijk thema niets te maken heeft met de normen en waarden waar het Eindhovens Studenten Corps voor staat”.

Het corps heeft zijn eigen ‘rechtsprekend college’ gevraagd om naar de zaak te kijken en hierover een uitspraak te doen. Tot die tijd mogen leden van dispuut Aleph niet meer aan de activiteiten van het corps meedoen.

De Nederlandse studentencorpora liggen de laatste weken onder vuur. Na een uitzending van Rambam werden het Rotterdamse RSC/RVSV en het Utrechtse UVSV al geschorst.

Lees één reactie