Eurekaweek 2017 live: de Campusdag

De campus wordt vandaag overspoeld door nieuwe studenten, die kennis maken op hun faculteit en met allerlei clubs die zich op de informatiemarkt aan de eerstejaars presenteren. Hier houdt EM je de hele dag op de hoogte.

Beeld: Eurekaweek 2017 live: de Campusdag

Schreeuw om aandacht

Veel zon, veel muziek en ongelooflijk veel indrukken. Op de informatiemarkt schreeuwen tientallen organisaties om de aandacht van eerstejaars, en dat lukt de ene beter dan de andere. EM maakte een rondje langs de kramen.

Feestgangers over hun eerste ervaringen als student in Rotterdam

EM mengde zich in het feestgedruis in de Maassilo en blikt samen met een aantal aanstaande EUR-studenten terug op de eerste dag van de Eurekaweek. Het openingsfeest is de opmaat naar een week vol bier, gezelligheid en katers.

Huppelen, cocktails en een haai

Met Erasmus op de foto, gadgets scoren of over de campus hupsen. Het kan allemaal tijdens de informatiemarkt.

Lekker huppelen over de campus! #eurekaweek #64 ☀️

A post shared by Roos Glorius (@gloriusxoxo) on

With the founder of the Erasmus student choir 😉 #eurekaweek #eurekaweek2017 #erasmusuniversity #eskrotterdam #rotterdamschschoon

A post shared by Erasmus Studentchoir Rotterdam (@eskrotterdam) on

SHOOT 'N WIN! 🏸 #eurekaweek #allhandsondeck #ew2017#erasmus #eurekaweek2017 #bverasmus #bve #badminton #sport

A post shared by Badminton Vereniging Erasmus (@bverasmus) on

Cocktails on campus 🍹 #eurekaweek #472436 #erasmus #rotterdam

A post shared by Elli Worsnop (@elli.e.k) on

Moo Miero leest voor en Jan Stoop vertelt over zijn onderzoek

Tijdens het EM-minifestival vertelt wetenschapper Jan Stoop over hoe hij, verkleed als postbode, onderzocht of rijke mensen asocialer zijn dan arme mensen. Columniste Moo Miero draagt voor uit eigen werk en vertelt hoe het is om maandelijks een column voor EM te schrijven (EM zoekt ook freelancers!)

Kennen de eerstejaars elkaar al een beetje?

Verslaggever Cameron Wylie confronteert de Eurekaweeklopers met de keiharde waarheid: je hebt nog geen idee wie er tegenover je aan tafel zit.

Breek uit je bubbel

EM organiseert het minifestival Breek uit je bubbel op de informatiemarkt. Kom vanaf 11.30 luisteren naar verrassende verhalen van wetenschappers, columnisten en studenten!

De voorbereidingen voor het EM-minifestival #Breekuitjebubbel zijn in volle gang! Vanaf 11.30 uur op het centrale plein.

Posted by Erasmus Magazine Rotterdam on Tuesday, August 22, 2017

Meer lezen?

Wil je niets missen van de Eurekaweek? In deze special verzamelen we alle verhalen, reportages en nieuwsberichten van deze week.

Foto’s van de opening

De traditionele opening in De Doelen was ramvol maandagochtend. Zo vol dat de openingsceremonie in twee shifts moest. Bekijk hier de foto’s van gisteren.

Opening in de Doelen en lunch op het Schouwburgplein.

Posted by Erasmus Magazine Rotterdam on Monday, August 21, 2017

Wat kun je vandaag verwachten?

Dinsdag staat in het teken van de campus. Er zijn tours over de campus, je leert alles over je faculteit en op de informatiemarkt stelt iedereen die ook maar iets van studenten wil zich aan je voor. Wees voorbereid op enorme hoeveelheden gratis prullaria.

Welkom bij ons liveblog. Hier lees je de hele dag alles over de tweede dag van de Eurekaweek.

Deel dit artikel

Wat gebeurt er allemaal op deze universiteit?AgendaLees meer EM-verslaggeefster Tara Lewis vraagt iedere maand aan een thuiswoner: mag ik met je mee? Deze maand stapte ze met T… twitter.com/i/web/status/93183… @ErasmusMagKroegen van RotterdamMeer informatie »