EM mengde zich in het feestgedruis in de Maassilo en blikt samen met een aantal aanstaande EUR-studenten terug op de eerste dag van de Eurekaweek. Het openingsfeest is de opmaat naar een week vol bier, gezelligheid en katers.

In een wat onwennige sfeer en met op de achtergrond het gedreun van dj’s als The Happy Feelings, Buurman & Buurman, Levi Hamerslag en Daisy’s DJ, vertellen de feestgangers over hun eerste ervaringen als student in Rotterdam.

Ezra Eijsenring (18, Pedagogische Wetenschappen)

Eurekaweek_Lotte Spek Photography_August 21, 2017_1
Ezra Eijsenring voor de Doe het SelfieBox, een fotohokje waar de feestende deelnemers zichzelf kunnen vastleggen op beeld. Beeld door: Lotte Spek

“Gisteravond heb ik al een feestje meegemaakt, bij een verenigingshuis van Laurentius waar ik daarna kon overnachten. Twee vrienden van mij raakten bijna op de vuist met twee andere jongens, toen we later op de avond shoarma gingen eten. Nadat die jongens de shoarmatent uit liepen, sloegen ze op de ruiten. Een van mijn vrienden floot naar een meisje en dat konden ze niet hebben, terwijl ze haar helemaal niet kennen! Ze schreeuwden naar ons dat we respect moeten hebben voor vrouwen. Mijn vriend probeerde ze rustig te krijgen door te zeggen dat het een geintje was. Uiteindelijk kwam het niet tot een vechtpartij, dus dat is mooi.”

Eurekaweek_Lotte-Spek-Photography_August-21-2017_31

Daniela Camacho (19, Management of International Social Challenges)

“Ik kom uit Ecuador en mijn eerste indruk van Nederland is geweldig! Rotterdam bevalt me tot nu toe erg goed en het eten is heerlijk. Bijna niemand kent de studie die ik ga doen, dus het was fijn om hier een aantal soortgenoten te ontmoeten. Vanavond gaan we naar een feest van een van de studentenverenigingen, daar zal het er waarschijnlijk een stuk wilder aan toe gaan. Ik hoop dat ik de vereniging kan bereiken, want ik ben het fietsen helemaal niet gewend. Iedereen fietst hier! Maar gelukkig heb ik het al redelijk onder de knie.”

Jonathan de Vries (18, Bedrijfskunde) en Bart van der Wel (18, Bedrijfskunde)

Eurekaweek_Lotte Spek Photography_August 21, 2017_4
Bart van der Wel (links) en Jonathan de Vries genieten van hun biertjes tijdens het openingsfeest. Beeld door: Lotte Spek

De Vries: “De hoeveelheid bier die wordt gedronken op deze eerste dag vind ik opvallend. Daar houden wij wel van. Laat ik het zo zeggen: onze groepsleiders waren nogal gezellig. We hebben vandaag lekker op het dakterras gezeten en bier gedronken met onze groep. Tussendoor hebben we nog even de stad gezien tijdens een rondleiding.” Van der Wel: “De introweek is tot nu toe erg leuk, als middelbare scholier waren we het nog niet gewend om zo veel bier te drinken. Maar naast het uitgaan kijk ik ook wel uit naar woensdag, dan zijn de sportmarkt en de Playground.”

Eurekaweek_Lotte-Spek-Photography_August-21-2017_1-2 crop

Puck Engelhard (18, Beleid & Management Gezondheidszorg)

“Het gekste wat ik tot nu toe heb gezien is een jongen die een meisje op zijn nek had terwijl hij aan het fietsen was! Vannacht heb ik in een studentenhuis van Skadi geslapen en daar ging het er ook al heftig aan toe. Twee jongens uit mijn huis gingen de eerste nacht tot half vijf door en die waren vandaag helemaal kapot. Zelf heb ik het iets rustiger aan gedaan. Maar ik wil graag lid worden van een vereniging, dus vanavond ben ik van plan om naar het open feest van Laurentius te gaan. En misschien ga ik ook nog langs Skadi.”