Breek uit je bubbel

Op dinsdag staat de informatiemarkt op het programma. EM organiseert een minifestival met verrassende verhalen van wetenschappers, columnisten en studenten. Natuurlijk is er ook muziek en kun je relaxen op een zitzak.

Koekhappen en spijkerpoepen

Voor de meeste studenten begon de Eurekaweek op maandagochtend, maar dit jaar was er voor het eerst een officiëel programma op zondag. Zeshonderd internationale studenten konden hun administratieve zaken regelen (en koekhappen en spijkerpoepen).

Alles voor de viptafel

https://www.instagram.com/p/BYDoW37BqOz/?tagged=eurekaweek
Bron: www.instagram.com
https://www.instagram.com/p/BYDqAxYnmUY/?tagged=eurekaweek
Bron: www.instagram.com
https://www.instagram.com/p/BYDvgbijEuI/?tagged=eurekaweek
Bron: www.instagram.com
https://www.instagram.com/p/BYDrodUAj6P/?tagged=eurekaweek
Bron: www.instagram.com

Lunchen op het Schouwburgplein

Toerist in eigen stad

Tijdens ‘Cruise the City’ hangen nieuwe studenten vanmiddag de toerist in eigen stad uit. Ruim tweehonderd stadsgidsen en ambtenaren geven de eerstejaars een rondleiding langs Rotterdamse hotspots.

Bron: twitter.com
Bron: twitter.com

Studeren is net als zeilen

Geheel conform het thema ‘All hands on deck’ speecht rector magnificus Pols tijdens de officiële opening: “Vergelijk je studie met het begin van een zeiltocht, je gaat aan boord voor een lange reis. Die zal soms makkelijk zijn, soms zal de zee wild zijn.” De rector benadrukt dat je het niet alleen hoeft te doen: “Meld je aan bij een studentenvereniging of een sportvereniging. Maak gebruik van je mogelijkheden en onderscheid jezelf.”

Dag voor internationals

Hoewel de Eurekaweek maandagochtend officiëel begint, was er gisteren al een dag voor internationals. De openingsdag had een oer-Hollands tintje. Zo waren er Hollandse lekkernijen, spelletjes en een one stop shop, waar internationals alle praktische zaken konden regelen. De dag werd afgesloten met een bezoek aan de openluchtbioscoop.

Good start ??? #Eurekaweek

A post shared by Fashion Blossom (@nikiciobanu) on

Bron: www.instagram.com
https://www.instagram.com/p/BYCEXYKlwbB/?tagged=eurekaweek
Bron: www.instagram.com
https://www.instagram.com/p/BYBZhZqhd_t/?tagged=eurekaweek
Bron: www.instagram.com

Druk in De Doelen

Het zit al lekker vol in De Doelen, waar de officiële opening van de Eurekaweek zo begint. Dat is niet zo gek, want er is dit jaar opnieuw een recordaantal deelnemers.

Bron: twitter.com

De stad ontdekken

Wat kun je vandaag verwachten? In De Doelen presenteren de universiteit en allerlei studenten- en sportverenigingen zich aan eerstejaars. Er is een lunch op het Schouwburgplein en nieuwe studenten ontdekken hun nieuwe stad tijdens ‘Cruise the City’.

Welkom bij ons liveblog. Hier geven we de hele dag updates over de eerste dag van de Eurekaweek.