Slechtste eetcafés van Rotterdam: K&B Kralingen

Wie online zijn licht opsteekt over (studenten)eetcafé’s, komt soms beangstigende ervaringen tegen. De redactie van EM ging met gevaar voor eigen leven langs bij de laatste van vier absolute dieptepunten om de proef op de som te nemen.

Beeld: Slechtste eetcafés van Rotterdam: K&B Kralingen

Aantijgingen op Iens.nl (onderdeel van Tripadvisor)
“Wow, ik heb hier werkelijk het allerslechtst gegeten in maanden. […] hoewel de bediening vriendelijk was, liepen ze rond als een kippen zonder kop. […] De pulled chicken salad was een deceptie eersteklas: de pulled chicken was niet pulled, maar in werkelijkheid stukjes kippendij gemarineerd in barbecue saus. […] Echt goor met een hoofdletter ‘G’.”

K en B. Waar de afkorting voor staat is onduidelijk. Kip en Bier? Kraanvogel en Bosuil? Kanen en Bikken? Desgevraagd laat de serveerster – aan d’r haar te zien een RV-meisje, maar geen hardliner – weten dat het niet uitmaakt. “Bij alle varianten die je intypt op google kom je toch bij ons uit”, lacht ze. Handig. Officieel is het Kip & Biertuin. We strijken neer in die ‘biertuin’. Een groot, windstil, sfeervol, schaduw- én zonrijk terras met uitzicht op de Oudedijk, dus altijd wat te zien. Inclusief buitenbar, in gloeilampen gespelde letters en buitengrill. Om onduidelijke redenen ook een nog leeg terras: naast ons zijn er nog twee anderen, en dat op een zonnige vrijdagmiddag.

'De salade had weinig eetbare sla: de grote slabladen waren kennelijk meer bedoeld ter decoratie dan om op te eten, wat raar is bij een salade'

Over naar de kip. We bestellen de twee klassiekers op de kaart: de bbq ‘pulled chicken’-salade (12,75) en de andere klassieker: halve kip (13,75, hele voor de lunch is echt te veel) met een ‘lakje’ van piri piri en als side patat met mayo. De halve kip piri piri is qua smaak wat je verwacht, alleen het filetgedeelte is wat droog. De salade is oké maar had weinig eetbare sla: de grote slabladen smaakten hard en grassig en waren kennelijk meer bedoeld ter decoratie dan om op te eten, wat raar is bij een salade.

Ook bij K&B wordt de modenaam ‘pulled’ hevig misbruikt. Ten eerste bestaat pulled officieel alleen in combinatie met pork, die als een soort draadjesvlees uit elkaar moet vallen. En als je deze bereiding dan toepast op kip, dan moet die dus ook zo bereid zijn dat het als draadjes (meer oppervlakte is meer smaak!) uit elkaar valt. Helaas. Het zijn – overigens wel malse – stukjes kipdijfilet, wat altijd te prefereren valt boven droge kipfiletblokjes. De BBQ-saus komt van de groothandel en is een allemansvriend. Dus vies is het niet.

Kortom: prima studentenvoer voor een redelijke prijs, hoewel de marges voor de eigenaar gunstig moeten zijn.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Toegestane HTML code

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>