Aantijgingen op TripAdvisor
“De lasagne blijkt een vaag soort smaakloze spaghetti en de mozzarella komt echt niet di bufale. Het is een klont gebruinde kauwgom bovenop je spaghetti, met daaronder een blik tomatenspul. De groenten hebben wij niet kunnen opgraven.”

Iedereen die regelmatig vanaf de campus naar het oosten reist, strandt weleens op station Alexander. En dan heb je een flinke portie wilskracht nodig. Dat realiseerde de eigenaar van Café Wilskracht, al 25 jaar gelegen naast het station, zich vast ook.

Erg veel vertrouwen hebben we er niet in, als we neerstrijken op het terras van Wilskracht om die lasagne te proberen. Denk het uitzicht weg en je zit prima op het zonovergoten terras. Binnen waan je je – ondanks het systeemplafond – in een wat gedateerde bruine kroeg. De ober is vrolijk, vriendelijk en maakt een praatje. Goeie gast.

De lasagne staat helaas niet meer op de kaart. Om toch een vergelijking te kunnen maken bestelt Tim de pasta formaggi met mozzarella, geitenkaas, parmezaan, basilicum en antiboise – tegen beter weten in: “Pasta moet je zelf maken of bij een Italiaan eten.” Elmer kiest veiliger: de ‘Wilskrachtburger’. “Dat klinkt alsof je een burger van anderhalve kilo voorgeschoteld krijgt.” Gelukkig valt dat mee. Het is een doodnormale burger: broodje, sla, tomaat, ui, kaas en een stevig gekruide hamburger. “Niks bijzonders, niks mis mee en goede patat.” De pasta (alles vers, dat wel) is een ander verhaal. Bij de eerste hap stikt Tim bijna in de mozzarella. Bovenop de tagliatelle ligt een enorm plakkaat gestolde kaas. “Alsof ze het bord met een hele bol mozzarella in de magnetron hebben gezet.” De criticaster op TripAdvisor heeft gelijk: het lijkt meer op uitgespuugde kauwgom dan op kaas. De bijbehorende buikpijn is ook de volgende ochtend nog aanwezig.

Wilskracht-NL
Lees één reactie