Aantijgingen op TripAdvisor
“We hebben de moed opgegeven en aangegeven dat we het hoofdgerecht niet hoefden. Op de terugweg maar langs de KFC gereden. Al met al, zonde van het geld en wat ons betreft zeker geen aanrader!”

Laten we wel wezen: het Wapen van Delfshaven kan alles fout doen en nog steeds een ruime voldoende scoren. Want wie als locatie de historische haven in Rotterdam-West heeft, inclusief terras voor zo’n 20 mensen, met uitzicht op eeuwenoude sloepen, voorbij dobberende ganzen, de Pelgrimvaderskerk en historische gevels, staat direct met 10-0 voor. Bovendien komen wij op bezoek tijdens Nederlands eerste zomerse dag, dus alles zit mee. Maar ook na afloop van onze lunch begrijpen we nog niet dat er zoveel haat is richting deze eetgelegenheid. Natuurlijk is de salade ossenhaas niet de Aller Beste Salade Ooit, met z’n overdaad aan sla, wat fletse ossenhaas en gebrek aan opvallende smaken. En natuurlijk geef je het brood bij de (zeer royale) uitsmijter nog niet aan de ganzen die langskomen. Bovendien willen de jaren 90 graag de vibe terug die binnen hangt, inclusief gokkasten en afbladderende verf.

Maar serieus klagen over het eten en de bediening, daar zien wij geen reden toe. Want bij een lunch van nog geen tientje kun je niet met goed fatsoen zeuren over de rijkelijk aanwezige pijnboompitten, dressing, cherrytomaten en Parmezaanse kaas. Ook de uitsmijter met ham en kaas is het geld meer dan waard. Bovendien is de bediening in prima staat, iets wat menig recensent slechter claimt te hebben getroffen. Zowel de aimabele uitbaatster als de jonge serveerster hebben oog voor de klanten, maken contact en halen geen gekke fratsen uit. De KFC moet het dus zonder ons doen.

Delfshaven-NL