Aantijgingen op TripAdvisor
De Albert Heijn zit 50 meter hier vandaan, dan kun je beter daar langslopen. Voor de gezelligheid hoef je ook niet meer, snel je eten krijgen is fijn, maar binnen 20 minuten hadden we  alweer buiten kunnen staan. Geen succes dus.

Het belooft niet veel goeds, de kaart van drank- en spijslokaal Lust. Tapas met een wel erg Hollands sausje. Maar: onbeperkt vreten in Spaanse sferen voor 23 euro, dat slaat geen student af. En daarom fietsen we onder de ring door naar de Kleiweg, een stukje authentiek Rotterdam.

Op het interieur valt niets af te dingen: warme kleuren en houten afwerkingen met wat klaprozen ter decoratie, en tegeltjes in alle kleuren van de regenboog, typisch Spaans natuurlijk, in de keuken. Ook het personeel stelt niet teleur. We worden goed bediend, krijgen hapjes van de zaak en in de keuken doet een jongen, zo te zien niet veel ouder dan 18, in zijn eentje tegelijkertijd de afwas en het kookwerk.

Op het eerste gezicht een handige skill om te hebben, maar het blijkt toch iets te veel van het goede te zijn. Het eten valt namelijk wel wat tegen. Saaie salade, taaie ossenhaas en smaakloze gefrituurde stukjes die voor kip moeten doorgaan. Het meest experimentele gerecht op de kaart – peer met roquefort en walnoot – vliegt volledig uit de bocht. De inktvisringen laten de gedachten teruggaan naar de elastiekjes die de postbode vroeger aan zijn stuur had hangen en de gefrituurde aubergine lijkt op damschijven met een gebakken banaansmaak.

Is het alleen maar ellende? Nee dat niet: de patat en de kroketten zijn prima. Maar verder zijn de verhollandste versies van de tapas niet aan ons besteed.

Lust-NL