Slechtste eetcafés van Rotterdam: Drank- & Spijslokaal Lust

Wie online zijn licht opsteekt over (studenten)eetcafé’s, komt soms beangstigende ervaringen tegen. De redactie van EM ging met gevaar voor eigen leven langs bij de horeca met de meest bedroevende recensies om de proef op de som te nemen.

Beeld: Slechtste eetcafés van Rotterdam: Drank- & Spijslokaal Lust

Aantijgingen op TripAdvisor
De Albert Heijn zit 50 meter hier vandaan, dan kun je beter daar langslopen. Voor de gezelligheid hoef je ook niet meer, snel je eten krijgen is fijn, maar binnen 20 minuten hadden we  alweer buiten kunnen staan. Geen succes dus.

Het belooft niet veel goeds, de kaart van drank- en spijslokaal Lust. Tapas met een wel erg Hollands sausje. Maar: onbeperkt vreten in Spaanse sferen voor 23 euro, dat slaat geen student af. En daarom fietsen we onder de ring door naar de Kleiweg, een stukje authentiek Rotterdam.

Op het interieur valt niets af te dingen: warme kleuren en houten afwerkingen met wat klaprozen ter decoratie, en tegeltjes in alle kleuren van de regenboog, typisch Spaans natuurlijk, in de keuken. Ook het personeel stelt niet teleur. We worden goed bediend, krijgen hapjes van de zaak en in de keuken doet een jongen, zo te zien niet veel ouder dan 18, in zijn eentje tegelijkertijd de afwas en het kookwerk.

'Het eten valt namelijk wel wat tegen'

Op het eerste gezicht een handige skill om te hebben, maar het blijkt toch iets te veel van het goede te zijn. Het eten valt namelijk wel wat tegen. Saaie salade, taaie ossenhaas en smaakloze gefrituurde stukjes die voor kip moeten doorgaan. Het meest experimentele gerecht op de kaart – peer met roquefort en walnoot – vliegt volledig uit de bocht. De inktvisringen laten de gedachten teruggaan naar de elastiekjes die de postbode vroeger aan zijn stuur had hangen en de gefrituurde aubergine lijkt op damschijven met een gebakken banaansmaak.

Is het alleen maar ellende? Nee dat niet: de patat en de kroketten zijn prima. Maar verder zijn de verhollandste versies van de tapas niet aan ons besteed.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.