Jeffrey is gek op feestjes, Esmeralda zoekt graag bijzondere happenings op en Manon houdt van cultuur. Samen geven ze je elke twee weken de beste tips voor een leuke dag of avond uit in Rotterdam.

Esmeralda tipt: Rotterdamse Dakendagen

Kom van dat dak af! Ik waarschuw niet meer, nee nee nee nee kom van dat dak af!  Dit was de laatste keer!” Niks zo toepasselijk als Peter Koelewijn bij  de Rotterdamse Dakendagen 2017. Vanaf vrijdag 9 juni 17.00 tot en met zondag 11 juni 18.00 uur kan je maar liefst zeventien open daken bezoeken, inclusief het dak van de Bijenkorf en dat van de Laurenskerk. Een must voor mensen die bijvoorbeeld ook met plezier de trap naar het dak van het Groot Handelsgebouw hebben beklommen. Met een dakpas van maar 5 euro is het al mogelijk de hoogte in te gaan. Ook zijn er speciale tours te boeken, waar je naast je dakpas iets extra’s voor betaalt zoals Rotterdam from Above. Wat ik persoonlijk niet zou willen missen is de dakbioscoop bovenop de voormalige V&D. Om nog maar te zwijgen van de spectaculaire highlinersact op de Lijnbaan, zaterdag! Kortom, genoeg te doen, hopelijk zie ik je dan!

Van vrijdag 9 t/m zondag 11 juni // Rotterdam // 5 euro

Jeffrey tipt: Boothstock Festival

Er komen een aantal lekker ouderwetse outdoor feestjes in de zon aan. Te beginnen met de zesde editie van Boothstock Festival. Hier kun jij op bekend terrein, het Kralingse bos, en op de gangbare rekening van DUO, zoveel festivalbier drinken als je op kan. Het jaarlijkse festival is een toegankelijk evenement voor iedereen die van een chill techno-feestje vol verassingen houdt. Boothstock vindt plaats op zaterdag 10 juni, waarbij het terrein zal worden omgebouwd tot danceparadijs voor wel 10 duizend liefhebbers. Met meer dan dertig internationale artiesten, verdeeld over zes gebieden, kan je ook dit jaar rekenen op een gevarieerd muziekaanbod. Mocht je de entreeprijs van 40 euro wat aan de hoge kant vinden, dan raad ik aan om Ticketswap in de gaten te houden. Je kan natuurlijk ook nog altijd voor 15 euro naar de afterparty, waarbij je niet meer hoeft te wachten totdat het feestje op gang komt, en middenin de feestvreugde kunt springen.

Zaterdag 10 juni // Kralingse Bos // 40 euro (of 15 euro voor de afterparty)

Manon tipt: Will and The People unplugged

Ontzettend leuk natuurlijk, die outdoorfeestjes van Jeffrey, maar voor de variatie plan ik ook graag wat overdekte feestjes. We wonen tenslotte in Nederland en onze zomers gaan helaas vaak gepaard met een hoop regen. Zaterdagavond 10 juni sta ik in ieder geval lekker droog in Rotown, dansend op de zomerhitjes van Will and The People. De Britse band, die je misschien wel kent van hun hit Lion in The Morning Sun, speelt deze avond unplugged, oftewel, akoestisch. Maar vergis je niet, het feit dat er geen harde bassen aan te pas komen wil niet zeggen dat het geen feestje wordt! Zelf ik heb deze muzikanten al twee keer live mogen meemaken en beide keren ging iedereen met de voetjes van de vloer. En voor 15 euro ben jij er dit keer ook bij!

Will and the people
Beeld door: Rotown Rotterdam

Zaterdag 10 juni // Rotown Rotterdam // 15 euro