Modular Festival, The Sober Street Art Exhibition en Expedition Festival: de mooiste tips voor begin juli

Elke twee weken de mooiste tips voor de twee weken erna. Deze keer: feesten aan de Maas, graffiti kunst op hoog niveau en op ontdekkingstocht in het Kralingse Bos.

Jeffrey is gek op feestjes, Esmeralda zoekt graag bijzondere happenings op en Manon houdt van cultuur. Samen geven ze je elke twee weken de beste tips voor een leuke dag of avond uit in Rotterdam.

Jeffrey tipt: Modular Festival

Van funky disco met David Vunk tot de best beoordeelde house en techno dj van vorig jaar, DixonDiversiteit en kwaliteit alom op zaterdag 1 juli bij het derde festival en zoveelste feestje van Modular | Music. Waar ik bij de eerste editie nog achter de bar biertjes tapte, wijntjes schonk en watertjes vulde, ben ik dit jaar zeker niet achter, maar vóór de bar te vinden ? De leuke sfeer, perfecte locatie (Park Maasboulevard), fijne mensen, dik soundsysteem en de muziek van favoriete artiesten uit de scene zorgen voor de juiste vibes. Zelfs het eten bij Modular Festival is net zo divers en lekker als de muziek. Zo bieden de foodtrucks een breed scala aan dat gaat van vegan tot Vietnamees, met onderweg wat vleugjes Indiaas en Italiaans. De entreeprijs is 32,50 euro en voor dat geld hebben ze ook al de onderstaande Modularplaylist gemaakt. Speciaal voor jou, om alvast in de stemming te komen!

Zaterdag 1 juli // Park Maasboulevard // 32,50 euro

Manon tipt: The Sober Street Art Exhibition

Als er iets is waardoor ik van een stad ga houden dan is het wel street art. Een kleurtje hier en een portretje daar; kunst brengt een stad echt tot leven! Vandaar dat ik mijzelf ook heel gelukkig prijs dat ik in Rotterdam woon; je zou het misschien niet zeggen, maar er valt hier een hoop moois te vinden op straat. Sober Collective in Rotterdam Noord weet dat ook en opent daarom op vrijdag 14 juli The Sober Street Art Exhibition. Van 19.00 tot 24.00 uur kun je gratis het werk van vier street art kunstenaars in de Sober Collective galerie komen bekijken. Mijn persoonlijke favoriet is Amok Island, deze van origine Amsterdammer schildert voornamelijk gigantische kleurrijke zeedieren die je niet anders dan vrolijk kunnen laten voelen. Naast de galerie worden een aantal muren in Rotterdam Noord ook het canvas voor Amok Island en de andere kunstenaars. Het is natuurlijk niet voor niets een Street Art Exhibition. Dus neem na je bezoekje aan de galerie een avondwandeling, wie weet wat je allemaal tegenkomt.

Beeld: Amokisland

Vrijdag 14 juli  // Sober Collective // Gratis

Esmeralda tipt: Expedition Festival

Festivals in eigen stad, wie wil dat nou niet? Na Ahoy en het Euromastpark onveilig te hebben gemaakt in de voorgaande jaren, gaat het Expedition Festival op zaterdag 15 juli het Kralingse Bos veroveren. Gewapend met de hiphop van Busta Rhymes, de housebeats van Gerd Janson en de prachtige combinatie van soul, funk en future bass van The Whooligan gaat het vanaf 13.00 uur één groot feest worden. De Early Birds zijn helaas al uitverkocht, maar je kan nog voor 39 euro naar binnen. Persoonlijk zou ik je aanraden nog drie vrienden mee te slepen, want dan wordt het maar 36 euro per persoon. Biertje in de hand en genieten maar!

Zaterdag 15 juli // Kralingse Bos // 39 euro (of 36 euro met een groepsticket)

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.