Jeffrey is gek op feestjes, Esmeralda zoekt graag bijzondere happenings op en Manon houdt van cultuur. Samen geven ze je elke twee weken de beste tips voor een leuke dag of avond uit in Rotterdam.

jeffrey seij blowup

Jeffrey tipt: Modular Festival

Van funky disco met David Vunk tot de best beoordeelde house en techno dj van vorig jaar, DixonDiversiteit en kwaliteit alom op zaterdag 1 juli bij het derde festival en zoveelste feestje van Modular | Music. Waar ik bij de eerste editie nog achter de bar biertjes tapte, wijntjes schonk en watertjes vulde, ben ik dit jaar zeker niet achter, maar vóór de bar te vinden ? De leuke sfeer, perfecte locatie (Park Maasboulevard), fijne mensen, dik soundsysteem en de muziek van favoriete artiesten uit de scene zorgen voor de juiste vibes. Zelfs het eten bij Modular Festival is net zo divers en lekker als de muziek. Zo bieden de foodtrucks een breed scala aan dat gaat van vegan tot Vietnamees, met onderweg wat vleugjes Indiaas en Italiaans. De entreeprijs is 32,50 euro en voor dat geld hebben ze ook al de onderstaande Modularplaylist gemaakt. Speciaal voor jou, om alvast in de stemming te komen!

Zaterdag 1 juli // Park Maasboulevard // 32,50 euro

manon-dijkhuizen-tipt-crop

Manon tipt: The Sober Street Art Exhibition

Als er iets is waardoor ik van een stad ga houden dan is het wel street art. Een kleurtje hier en een portretje daar; kunst brengt een stad echt tot leven! Vandaar dat ik mijzelf ook heel gelukkig prijs dat ik in Rotterdam woon; je zou het misschien niet zeggen, maar er valt hier een hoop moois te vinden op straat. Sober Collective in Rotterdam Noord weet dat ook en opent daarom op vrijdag 14 juli The Sober Street Art Exhibition. Van 19.00 tot 24.00 uur kun je gratis het werk van vier street art kunstenaars in de Sober Collective galerie komen bekijken. Mijn persoonlijke favoriet is Amok Island, deze van origine Amsterdammer schildert voornamelijk gigantische kleurrijke zeedieren die je niet anders dan vrolijk kunnen laten voelen. Naast de galerie worden een aantal muren in Rotterdam Noord ook het canvas voor Amok Island en de andere kunstenaars. Het is natuurlijk niet voor niets een Street Art Exhibition. Dus neem na je bezoekje aan de galerie een avondwandeling, wie weet wat je allemaal tegenkomt.

amok island
Beeld door: Amokisland

Vrijdag 14 juli  // Sober Collective // Gratis

esmeralda-tipt-crop

Esmeralda tipt: Expedition Festival

Festivals in eigen stad, wie wil dat nou niet? Na Ahoy en het Euromastpark onveilig te hebben gemaakt in de voorgaande jaren, gaat het Expedition Festival op zaterdag 15 juli het Kralingse Bos veroveren. Gewapend met de hiphop van Busta Rhymes, de housebeats van Gerd Janson en de prachtige combinatie van soul, funk en future bass van The Whooligan gaat het vanaf 13.00 uur één groot feest worden. De Early Birds zijn helaas al uitverkocht, maar je kan nog voor 39 euro naar binnen. Persoonlijk zou ik je aanraden nog drie vrienden mee te slepen, want dan wordt het maar 36 euro per persoon. Biertje in de hand en genieten maar!

Zaterdag 15 juli // Kralingse Bos // 39 euro (of 36 euro met een groepsticket)