Jeffrey is gek op feestjes, Esmeralda zoekt graag bijzondere happenings op en Manon houdt van cultuur. Samen geven ze je elke twee weken de beste tips voor een leuke dag of avond uit in Rotterdam.

Jeffrey tipt: Nachtduik

De titel van dit feest –Nachtduik– doet je waarschijnlijk denken aan snorkels, luchtflessen, vinnen en ijskoud zeewater. Maar een nat pak zul je er niet halen. De enige duik die je hier op 20 mei voor 10 euro zal maken, is een feestelijke in het Rotterdamse nachtleven. Het leuke is dat het in zowel Annabel als Transport plaats zal vinden. Hierdoor kun je kiezen tussen zweverige Âme-deuntjes, die net zo meeslepend zijn als de waterwereld-afleveringen van Planet Earth, en grommende beuktechno van onder andere Rebekah. Tot slot kan ik je, als vaste klant van Nachtduik, in ieder geval één ding beloven. Dit wordt echt heel vet!

Zaterdag 20 mei // Annabel & Transport // 10 euro

Manon tipt: Route du Nord

Inmiddels woon ik alweer meer dan twee jaar in deze prachtige rotstad, maar toch blijf ik nog altijd nieuwe wijken, straatjes en tentjes ontdekken. Er gebeurt gewoon zo veel buiten het centrum van de stad, dat het zonde is om niet af en toe op je fietsje te stappen naar een andere buurt. Het hemelvaartweekend, van 25 tot en met 28 mei, is de perfecte kans om Rotterdam Noord verder te ontdekken. Het gratis festival Route du Nord neemt dan de wijk over en vult het met kunst, live muziek en vooral veel gezelligheid. In ZOHO, aan de Vijverhofstraat, vind je de centrale expositie waar werk te zien is van acht kunstenaars. In de Noordmolenstraat en Zwart Janstraat zijn verschillende panden omgetoverd in tijdelijke galeries en podia voor performances en bandjes. Het programma is enorm uitgebreid, maar wat je naar mijn mening echt niet mag missen is de installatie van Teun Vonk, onderdeel van de expositie. Twee grote luchtkussens waar je als bezoeker tussen mag gaan liggen om een ultieme druk op je lichaam te ervaren. Klinkt raar? Dat is het ook. Maar daar hou ik wel van.

Van donderdag 25 t/m zondag 28 mei // Rotterdam Noord // Gratis entree

Esmeralda tipt: Stadsfestival ‘Op z’n Rotterdams’ 

Altijd al willen weten hoe Rotterdam er in de jaren 50 en 60 heeft uitgezien? Kom dan van 26 tot en met 28 mei naar Central Plaza! Dat wordt in verband met het Stadsfestival ‘Op z’n Rotterdams’ omgebouwd tot een ware tijdmachine. Platenspelers, meubilair, kleding: alles wordt jaren 50-stijl. Interesseert het verleden je helemaal niks? Dan kan je altijd nog naar de Kookgoot, waar talloze chefs aan verschillende demotafeltjes hun kookkunsten gratis en voor niets aan hun publiek laten proeven. Ook op het Binnenwegplein, het Schouwburgplein, de Lijnbaan en in de Markthal zijn verscheidene culturele optredens te vinden. En dit allemaal gratis! Maar je kunt niet alleen van optredens genieten, ook van de speciale acties die de winkeliers in deze gebieden voor de bezoekers hebben verzonnen! Dus ik zou zeggen, neem vooral een kijkje en laat je verrassen door alle dingen die de stad dit weekend te bieden heeft! En vergeet niet te shoppen natuurlijk!

Van vrijdag 26 t/m zondag 28 mei // Central Plaza // Gratis entree