Jeffrey is gek op feestjes, Esmeralda zoekt graag bijzondere happenings op en Manon houdt van cultuur. Samen geven ze je elke twee weken de beste tips voor een leuke dag of avond uit in Rotterdam.

jeffrey seij blowup

Jeffrey tipt: Rooftop Summer Party

De meeste van ons zijn nog met de allerlaatste en zwaarste loodjes van hun studie bezig. Velen snakken dan ook naar een beetje afleiding. STROOM Rotterdam denkt ook aan jullie en biedt voor 20 euro dé uitkomst. Op zaterdag 17 juni organiseren zij namelijk een Rooftop Summer Party, compleet met een verfrissende gin & tonic-bar, cocktails, verse sinaasappelsap, en niet te vergeten, een grill en barbecue. Dit, in combinatie met het uitzicht op de Euromast en de skyline van Rotterdam, zouden voor mij al meer dan genoeg redenen zijn om te gaan. Maar naast al deze ingrediënten voor een perfect zomers feestje, zal er ook nog eens een silent dj battle plaatsvinden, waarbij een zevental dj’s het met hun beste setjes tegen elkaar op gaan nemen. Er is dus wat te doen voor zowel de housejunkies, als de drankliefhebbers en de foodfanaten uit je vriendengroep.

silent-disco-03
Beeld door: STROOM Rotterdam

Zaterdag 17 juni // STROOM Rotterdam // 20 euro

manon-dijkhuizen-tipt-crop

Manon tipt: WDKA Graduation Show

Ook voor de studenten van de Willem de Kooning Academie is het einde van het collegejaar is in zicht. Je weet wel, die kunstacademie bij Blaak waar al die hipsters naar toe gaan. Nou, zo’n driehonderd hipsters laten van 29 juni tot en met 2 juli hun afstudeerprojecten zien tijdens de WDKA Graduation Show. En laat ik je één ding zeggen, die zijn een stuk leuker om te zien dan onze scripties! Van product design tot beeldende kunst en van grafisch ontwerp tot fotografie, van elk vakgebied laten de laatstejaars zien wat ze de wereld te bieden hebben. Zelf ga ik altijd met veel plezier naar graduation shows omdat ik het leuk vind om te zien wat mensen van mijn eigen leeftijd in hun mars hebben. Het is vaak vernieuwend en totaal anders dan wat de gevestigde orde van kunstenaars in de musea hebben hangen. Dus kom en support je medestudent!

wdka
Beeld door: Willem de Kooning Academie

Van donderdag 29 juni t/m zondag 2 juli // Willem de Kooning Academie // Gratis entree

esmeralda-tipt-crop

Esmeralda tipt: Rotterdam Water Weekend

Met mijn acht jaar wedstrijdzwem-ervaring ben ik wel een waterrat te noemen dus mijn keuze voor een evenement was snel gemaakt. Het Rotterdamse Water Weekend, wat van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli plaatsvindt, kan ik gewoon niet voorbij laten gaan. Nou snap ik dat je niet gelijk meedoet aan de 010 City Swim waarbij je al 1,5 km zwemmend de stad verkent, maar gelukkig is er nog veel meer leuks. Meedoen aan de drakenbootrace (wel even inschrijven van tevoren via deze link), een SUP (Stand Up Paddle)-clinic bijwonen of deelnemen aan een waterpistoolgevecht, het kan op zaterdag 1 juli al vanaf 12.00 uur. De Crooswijksebocht is die dag de place to be omdat daar het Waterfestival plaatsvindt. Maar op vrijdag en zondag kun je je ook prima vermaken door in matrozen- of piratenstijl een rondje varen, te genieten van verscheidene muziekoptredens of zelf een bootje te huren. En dit allemaal gratis!

Vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli // Rotterdam // Gratis