Jeffrey is gek op feestjes, Esmeralda zoekt graag bijzondere happenings op en Manon houdt van cultuur. Samen geven ze je elke twee weken de beste tips voor een leuke dag of avond uit in Rotterdam.

manon-dijkhuizen-tipt-crop

Manon tipt: Roffa Mon Amour

Je hebt vast wel eens van de Rotterdamse pleinbioscoop gehoord die elke zomer een aantal weken op het Museumplein staat. De minder bekende, maar zeker niet minder leuke, openluchtbioscoop op het dak van station Hofplein is zeker ook een bezoekje waard. Van 19 tot en met 30 juli laat Roffa Mon Amour de beste films van nieuw talent zien. Verwacht hier dus geen blockbusters uit Hollywood, maar films gemaakt door de nieuwe generatie vanuit alle hoeken van de wereld. Ga je toch liever voor een film die je bekender in de oren klinkt? Dan is er speciaal voor jou op donderdag 27 juli een Throwback Thursday. Voor iedereen die net zo veel van films uit de 90s houd als ik, wordt er speciaal deze dag de controversiële film Kids uit 1995 gedraaid. Het is er zo eentje van het kaliber ‘die moét je gezien hebben.’ Een kaartje kost 7,50 euro en verzekert je van een stoeltje en een koptelefoon. Alle films beginnen na zonsondergang tussen 22.15 en 22.30 uur. Laat die zwoele zomeravonden maar komen!

roffamonamour
Beeld door: Mark Bolk Photo

Woensdag 19 juli t/m zondag 30 juli // Station Hofplein // 7,50 euro

esmeralda-tipt-crop

Esmeralda tipt: Costa del Roffa

Als zomerse afsluiter van de tips tijdens het afgelopen collegejaar heb ik voor jullie: Dâk. Rotterdam zou Rotterdam niet zijn als het niet gebruik zou maken van ieder vrij plekje dat er maar is in de stad. Daarom wordt ook deze zomer van 21 juli tot en met 13 augustus het dak van parkeergarage Westblaak omgetoverd tot zoals ze het zelf noemen “Costa del Roffa”. Iedere dag gloeit vanaf 17.00 uur de barbecue en kan je met vrienden genieten van heerlijk zelf meegebracht lekkers of een ter plaatse gekocht barbecuepakket. Maar niet alleen eten wordt geregeld, ook dj’s, live-muziek en later bekendgemaakte festiviteiten staan op dertig meter hoogte voor je klaar. Om nog maar te zwijgen over het mooie uitzicht op de stad. Dâk is doorgaans gratis te betreden, alleen als festiviteiten en dj’s aantreden zal een kleine vergoeding worden gevraagd. Die wordt binnenkort samen met het programma bekend gemaakt, dus hou de site in de gaten. Tot daar!

Van woensdag 21 t/m zondag 13 augustus // Dâk (Westblaak) // Gratis

jeffrey-tipt

Jeffrey tipt: Crazy Sexy Cool 

Op naar het ‘Magic Circus’ van Crazy Sexy Cool deze zomer! Dit feestje is perfect voor de open-minded en alternatieve feestbeesten onder ons, die in zijn voor een feestje waar letterlijk alles mag en alles kan. Onder het mom van ‘expect the unexpected’ opent deze feestorganisatie haar op zaterdag 5 augustus in het Zuiderpark haar circusdeuren met een originele festivaltwist. De aangekondigde extravagante aankleding, speciale live acts, attracties en focus op entertainment zullen ervoor zorgen dat er genoeg te beleven valt. Echter zouden dit ‘Jeffrey’s tips’ niet zijn als er geen persoonlijke muzikale aanraders aan bod kwamen. Dat gezegd hebbende, zul je mij bij de kleinste en leukste stage van het festival vinden: ‘Visual’. De house/techno-artiesten die hier zullen vlammen, maken het circusfestivalplaatje wat mij betreft helemaal compleet. De prijs van deze belevenis is 27,50 euro, en daarvoor kijk je een hele dag lang je ogen uit!

Circustent
Beeld door: Crazy Sexy Cool

Zaterdag 5 augustus // Zuiderpark // 27,50 euro