Even de loftrompet erbij. Want Sijf – gelegen aan de Oude Binnenweg, gevestigd in een voormalige fietsenwinkel en vernoemd naar de aangestelde timmerman – is toch wel een héél fijn plekje. Geweldige sfeer, goede bitterballen. Altijd druk, altijd gezellig.

Een prima vast adresje. Zo’n adresje waar je altijd op kan terugvallen als je even niet meer weet waar naartoe te gaan.

Leuk voor iedereen ook. Zo is het personeel goedgemutst, wat in andere zaken nog weleens een zeldzaamheid kan zijn. De serveerster van Uw recensent behoort tot het overenthousiaste kamp. Of zij even ‘lekker’ de kaart zal halen, zodat de gast ‘lekker’ kan bestellen. Geril alom.

Sijf 4

Modellenmeisjes

De aankleding oogt tientallen jaren oud. Gezellig, dat wel. Art deco heet het. Zelfs de toiletten zijn met hout afgewerkt. Alleen het interieur maakt Sijf al het bezoeken waard.

En de gasten, wat zijn ze mooi. Qua jongeren lopen er verschillende types rond: modellenmeisjes, jongens met half lang haar. En de net afgestudeerden. Young professionals, zeg maar. Dan wel die met een goede baan. Die types met een te dikke portemonnee, te gepolijste gezichten en Happy Socks.

Breiclub

EM_Kroeg Sijf NL

Veel jongeren weten Sijf te vinden, vooral in het weekend wanneer het feest een uurtje langer – tot 2.00 uur –  doorgaat. Al is Sijf vooral een borrelkroeg. Decadent een wijntje nippen, rustig wat bier drinken, dat soort werk. De barkruk is hier om op te zitten, niet om mee te gooien.

En zitten gaat overigens het beste op een doordeweekse avond, wanneer er doorgaans wél zitplaatsen vrij zijn. Op de vrijdag- en zaterdagavonden is Sijf stampvol.

Dan nog een kijktip voor de zaterdagmiddag: oude besjes komen haken en steken. Een breiclub. Om Happy Socks te maken, zo zou je kunnen denken.