Jeffrey is gek op feestjes, Esmeralda zoekt graag bijzondere happenings op en Manon houdt van cultuur. Samen geven ze je elke twee weken de beste tips voor een leuke dag of avond uit in Rotterdam.

Jeffrey tipt: Fruithaven Koningsnacht

Om te beginnen een tip voor alle nachtdieren en feestbeesten onder ons die niet kunnen wachten totdat Willem écht jarig is. De club De Fruithaven host op woensdag 26 april namelijk een heuse De Fruithaven Koningsnacht. Zo kun jij nog vóór alle dagjesmensen de Oranjegekte proeven in de meest bijzondere club van Rotterdam. De kans is groot dat je nog nooit van De Fruithaven hebt gehoord, en dat is ook niet zo vreemd, omdat deze pas op Goede Vrijdag haar officiële intrede doet in het Rotterdamse nachtleven. De club is uniek, verfrissend en verrassend om veel verschillende redenen. Maar het opvallendst is nog wel de focus op duurzaamheid en innovatie. Zo wordt al het afval verzameld en gerecycled, wordt het interieur volledig ter plekke gemaakt met de grootste 3D-printer van Europa, en creëert de club energie met voedselresten. Duurzamer feesten kan bijna niet. Daarbij wordt goedkoper feesten ook knap lastig bij De Fruithaven, want dit feestje kost je maar 8,50 euro.

Woendag 26 april // De Fruithaven // 8,50 euro

Esmeralda tipt: Kroon Festival

Als ik je één festival op Koningsdag moet aanraden is het wel het Kroon Festival op het Willemsplein, het plein naast de Erasmusbrug. Ik ben daar vorig jaar met wat vrienden naartoe geweest en had ondanks de regen, de sjalen en dikke winterjassen echt een fantastische dag. De knusse sfeer van het relatief kleine festivalterrein zorgt ervoor dat lekker raven met de mensen om je heen geen enkel probleem is: ik ben daar nog spontaan op de foto gegaan met een meid waarvan ik later in het jaar nog een uitnodiging kreeg om samen naar het Toffler Indoor Festival te gaan. Mijn held Sam Feldt is er dit jaar helaas niet meer bij, maar Wouter S is zeker een geweldige vervanger. Wel kan je net als vorig jaar lekker losgaan op de beats van Cleavage en natuurlijk mag ook Benny Rodrigues op een Rotterdams festival niet ontbreken. Als kers op de taart staat De Sluwe Vos deze keer naast hem. Voor maar 12,50 euro dans je de hele dag de sterren van de hemel én heb je ’s avonds het beste uitzicht op een verlichte Erasmusbrug! Waar wacht je nog op?

Donderdag 27 april // Willemsplein Rotterdam // 12,50 euro

Manon tipt: (Bijna) gratis Koningsdag vieren

Zoals je hierboven al hebt kunnen zien, is er aan keus geen gebrek op Koningsdag. Er zijn genoeg feesten en festivals om dag (en nacht) door te brengen. Maar voor diegene die zo aan het einde van de maand een beetje krap bij kas zitten, heb ik de perfecte tip om je Koningsdag zo goed als gratis te kunnen vieren! Van 13.00 tot 18.00 uur kun je namelijk naar de Royal Rollerdisco op het Deliplein op Katendrecht. Naast een vrijmarkt en live muziek kan je hier gratis rolschaatsen bij de Rollerdisco. Lekker retro, ik zeg er geen nee tegen. Ben je klaar met rolschaatsen? Dan kun je op één van de terrasjes aan het plein of bij de Fenix Food Factory bijkomen met een biologisch frietje en een verdiend drankje. Als je vervolgens nog niet moe bent, kun je vanaf 18.00 uur terecht bij Containerbar Noord. Je moet er weliswaar voor naar de andere kant van de stad, maar dan krijg je wel je ijskoude biertje of cocktail geserveerd in een openluchtbar, gebouwd van zeecontainers. Hier kan je tot 23.00 uur gratis je dag afsluiten met een dansje en een drankje.

containerbar
Beeld door: Containerbar Noord

Donderdag 27 april // Rotterdam // Gratis