Jeffrey is gek op feestjes, Esmeralda zoekt graag bijzondere happenings op en Manon houdt van cultuur. Samen geven ze je elke twee weken de beste tips voor een leuke dag of avond uit in Rotterdam.

Manon tipt: Breakfast at KINO: 20th Century Women

Hoe ziet jouw perfecte zondagochtend eruit? Die van mij begint in ieder geval met een lekker uitgebreid ontbijt. Buiten de deur ontbijten is dan ook zeker een van mijn favoriete bezigheden in het weekend. Een lekker croissantje of American pancakes, ik begin al te watertanden als ik eraan denk. Op zondag 2 april vul ik mijn maag bij Breakfast at KINO. Vanaf 11.00 uur kan je aanschuiven voor een heerlijk ontbijtje en vervolgens kan je lekker uitbuiken in de bioscoopzaal. Na het ontbijt wordt de film 20th Century Women gedraaid. De film vertelt het verhaal van drie vrouwen die de liefde en vrijheid in de jaren 70 ontdekken, gezien door de ogen van een 15-jarige jongen. De film valt in de smaak bij de critici en de trailer belooft ook veel goeds! Bekijk ‘m hier. Lijkt dit je een fijn begin van je zondag? Reserveer dan op tijd, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen! Een kaartje voor het ontbijt + film kost 19,50 euro. Met een Cinevillepas krijg je 10 euro korting!

Bioscoopfilm Kino
Beeld door: Pathe

Zondag 2 april // Kino // 19,50 euro

Jeffrey tipt: Motel Mozaique Festival

Ja, dat zie je goed, het Rotterdamse festivalseizoen gaat alweer van start. Dit keer niet met een outdoor rave, maar met een kunstfestival. Het Motel Mozaique Festival wordt door de organisatie beschreven als een ontdekkingstocht naar nieuwe, maar vooral bijzondere, muziek, theater, dans en beeldende kunst. Wat ik heel leuk vind aan dit festival, is dat het op verschillende locaties tegelijk in de stad plaatsvindt. Je hebt dus de vrijheid om van het festival te genieten waar en wanneer je maar wilt. Wat de muziek betreft zou ik Jeff Solo, Bluntspeakers en Baba Stiltz aanraden op vrijdag 7 april in club Bird. Een dagticket kost je 37,50 euro. Best prijzig, maar daarvoor heb je wel zó veel optredens, speciale projecten en genot, dat je ogen en oren tekortkomt.

Vrijdag 7 en zaterdag 8 april // Verschillende locaties in Rotterdam // 37,50 euro

Esmeralda tipt: Give Soul ‘5 Year Anniversary’

Give Soul, wie kent het nou niet? Benny Rodrigues, de Rotterdamse legende op het gebied van tech-house, is één van de stamgasten van deze evenementenorganisatie. Hoewel ik echt helemaal niet van techno houd (want: veel te eentonig), heeft Benny vorig jaar met Koningsdag mijn rave-hart sneller laten kloppen. Zijn briljante mix van techno en house zorgen voor genoeg variatie om je niet te vervelen! Ook de rest van Give Soul heeft zulk talent, en begin april bestaat de organisatie vijf jaar. Een jubileum dat gevierd moet worden en daarom trakteren ze in de nacht van 13 op 14 april de tech-house liefhebber op een spetterende internationale line-up in de Maassilo voor maar 5 euro! Da’s natuurlijk geen geld, dus zelfs al houd je er niet zo van, neem gewoon de gok! Ik kan je uit ervaring vertellen: je krijgt er geen spijt van!

Donderdag 13 april // Maassilo // 5 euro