Universiteit krijgt gelijk in rechtszaak over UB-meubilair

Vertraging van de opening van de UB blijft binnen de perken

Links: de UB afgelopen november. Rechts: het beoogde eindresultaat. Beeld: EUR

De Erasmus Universiteit hoeft de aanbestedingsprocedure voor de nieuwe meubels in de universiteitsbibliotheek niet opnieuw te doen. Dat is de uitkomst van een kort geding dat een meedingende partij aanspande tegen de EUR.

De EUR koos in de procedure voor leverancier Ahrend. Facilitylinq, een meedingende leverancier, vocht deze keuze aan. Facilitylinq wilde een herbeoordeling: die vond dat ze onterecht werden afgewezen als meedingende partij. De rechter was het daar niet mee eens.

De uitspraak is gunstig voor de EUR: de opening van de verbouwde universiteitsbibliotheek liep vertraging op door het kort geding. Dankzij de uitspraak van de rechter blijft de vertraging binnen de perken en kan de bieb waarschijnlijk in mei open. Studenten kunnen nog voor het einde van het collegejaar gebruikmaken van de 900 extra studieplekken.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.