De Erasmus Universiteit hoeft de aanbestedingsprocedure voor de nieuwe meubels in de universiteitsbibliotheek niet opnieuw te doen. Dat is de uitkomst van een kort geding dat een meedingende partij aanspande tegen de EUR.

De EUR koos in de procedure voor leverancier Ahrend. Facilitylinq, een meedingende leverancier, vocht deze keuze aan. Facilitylinq wilde een herbeoordeling: die vond dat ze onterecht werden afgewezen als meedingende partij. De rechter was het daar niet mee eens.

De uitspraak is gunstig voor de EUR: de opening van de verbouwde universiteitsbibliotheek liep vertraging op door het kort geding. Dankzij de uitspraak van de rechter blijft de vertraging binnen de perken en kan de bieb waarschijnlijk in mei open. Studenten kunnen nog voor het einde van het collegejaar gebruikmaken van de 900 extra studieplekken.