Minister: probleem Student Hotels aan de rechter

Studenten moeten maar naar de rechter stappen als ze de Student Hotels te duur vinden, antwoordt minister Blok op vragen van de Tweede Kamer.

The Student Hotel Rotterdam Beeld: Google Maps

Minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst wil zich niet bemoeien met de huurconstructie via Student Hotels. Hij laat een beoordeling van de contracten graag over aan de rechter. Dat zegt hij in antwoord op Kamervragen van het CDA.

De LSVb stelde in september dat de rechten van studenten bij de Student Hotels geschonden worden: ze betalen volgens de studentenbond te veel huur en genieten geen huurbescherming.

Voorzitter Jarmo Berkhout wil dat de gemeenten ingrijpen, maar hoopte ook dat de landelijke politiek een duit in het zakje zou doen. Maar dat gaat volgens minister Blok van Wonen en Rijksdienst niet gebeuren.

Zelf maar zien

Gemeenten moeten zelf maar zien of hotels van nut kunnen zijn in het tijdelijk huisvesten van studenten en hoeveel hun kamers mogen kosten, schrijft Blok. “Het rijk heeft op dit punt geen handhavende taak.” Ook eventuele problemen met de huurbescherming wijst de minister door: daar moet de rechter over oordelen.

Blok ziet geen kwaad in de constructie en wijst in zijn antwoorden nog op het Rotterdamse Student Hotel, waar studenten van de Erasmus University College ‘zich volledig ontzorgd’ op hun studie kunnen storten.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.