Hoewel de eerste EM-survivalgids voor het Polakgebouw goed gelezen werd, was er ook scepsis over de gids. Want: valt het Polakgebouw wel te overleven? Daarom nu, voor degenen die de hoop op het veroveren van een prettig plekje in het Polak al opgegeven hebben, vijf alternatieve studieplekken op de campus waarmee je dus ook het Polak te slim af kan zijn.

Survivaltip 1: De breakoutroom in het G-gebouw

Het is misschien het gebouw in de verste uithoek van de campus, maar dat heeft ook zo z’n voordelen. Het is er dus altijd rustig en het heeft niet eens zulke afwijkende openingstijden van het Polak. Vanaf 7.30 tot 22.00 uur kun je er terecht. Voorkom je ook gelijk dat je te laat bent voor de laatste metro en naar huis moet lopen.

g-gebouw
Beeld door: Esmeralda de Zwart

Survivaltip 2: Erasmus Honours Academy

Je weet wel, die stille studieruimte aan de andere kant van het Paviljoen-restaurant. Daar staan superchille banken om in weg te zakken tijdens het studeren én bevinden zich oplaadpunten voor je laptop in overvloed. Een geduchte tegenstander van het Polak, maar daarom ook wel geliefd dus ook snel vol. Te bereiken op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur, maar dat kan afwijken door evenementen in het Paviljoen waarvoor dit gedeelte wordt afgesloten.

gebouwenquiz-vraag-9d

Survivaltip 3: De C-hal

Als je het Theilgebouw vanaf de voorkant binnengaat, staan links en rechts van je ronde studeertafeltjes tegen het raam. Sommige tafels hebben rode banken die helemaal rondom het tafeltje reiken. Die banken zorgen voor het ultieme bubble-effect. Je kan je zo heerlijk afzonderen van de rest van de C-hal en heb je dus ook geen last van de uitgaande colleges. Het gebouw is maandag tot en met vrijdag open van 7.30 tot 22.30 uur en zaterdag van 08.30 tot 13.00 uur.

gebouwenquiz-vraag-10
Nederland, Rotterdam, 15-09-2016 Sfeerbeelden van de campus Woudestein. Centrale hal in C-gebouw, Theil-building met studenten. Foto: ©Ronald van den Heerik

Survivaltip 4: Van der Gootgebouw

Waar tentamens worden gemaakt, moet het stil zijn. Ideaal om te studeren dus. Rust is gegarandeerd en je kan gelijk als je uit college komt, aanschuiven aan de tafeltjes die je overal op de gangen vindt. Anders dwaal je toch maar af naar de foodcourt of ga je tóch nog heel even met vrienden mee een drankje doen in het Paviljoen. Als je moet studeren, kan je het maar beter zo snel mogelijk doen want dan ben je er vanaf.

m-gebouw-van-andere-kant van der goot
Beeld door: www.panoramio.com

Survivaltip 5: Stilte/computer ruimte in het T-gebouw

Ook in het T-gebouw is er, naast de drukte van STAR, de studievereniging van bedrijfskunde, rust voor een goede studeersessie. Er zijn namelijk 64 studieplekken zonder pc op verdieping 4 (de BIC-ruimte in T4-50) beschikbaar. Hier kan je doordeweeks van 09.00 tot 21.30 uur terecht. Ook zijn er verscheidene computerlokalen op de derde verdieping open voor eigen gebruik mits er natuurlijk geen colleges worden gegeven. Die zijn doordeweeks van 09.00 tot 21.30 uur te bezoeken en op zaterdag van 08.30 tot 16.00 uur.

Ik zou zeggen, keuze genoeg en studeer ze!

t-gebouw
Beeld door: Mike FSW