Ja, bij elke student waar je de naam van dit gebouw noemt, verschijnt een frons op zijn of haar gezicht. Diepe zuchten, rollende ogen en soms zelfs uitlatingen van woede zijn het gevolg van dit ‘mislukte’ studiegebouw. Maar ja, studeren zullen we toch moeten. EM presenteert vijf tips hoe je het Polak kunt trotseren en toch een studieplek kan bemachtigen in de hoe-overleef-ik-het-Polak-survivalgids.

Survivaltip 1: Koop een haan

Je moet er als de kippen bij zijn om een goed studieplekje in het Polak te bemachtigen. Wie kan daar nou beter voor zorgen dan een haan? Nee, even zonder gekkigheid, zet je wekker eens een keer vroeger dan normaal en je studieplek is gegarandeerd! Of regel een vriend die je wekt natuurlijk.

Opstaan!!

Survivaltip 2: "All by yourséélff"

Ja, Celine Dion is nu toch echt je redder in nood. Vaak is er geen plek meer voor jou en je vrienden om bij elkaar te studeren, maar kan je in je eentje nog wel terecht. Misschien een stuk minder gezellig, maar je concentratie gaat er wel van omhoog. En wil je toch even kletsen met iemand? Iemand om een telefoonoplader vragen, doet wonderen.

All alone

Survivaltip 3: ‘Strong and independent’

Zorg dat je het Polak de baas bent door je eigen laptop mee te nemen. Hoezo alle computers bezet en dus geen studieplek? Jij bent slimmer dan dat! Gooi die laptop in een stopcontact en gaan. Als je toch alleen gaat, kun je er vast nog wel eentje voor die ene laptop van je vinden.

Laptops rule!

Survivaltip 4: ‘Bubble-licious’

Nee en dan bedoel ik niet de kauwgom. Een leraar van mijn middelbare school zei altijd ‘ga in je bubble’, als hij bedoelde dat je muziek mocht luisteren tijdens het doen van je werk. En een beetje gelijk had hij ook wel. Je voelt je compleet zen en in jezelf gekeerd als je muziek opzet waardoor je het geluid van de ruimte om je heen kan laten wegebben. Dus neem je oortjes mee en zo voeg je verdieping 1, 2 en 3 ook ineens toe aan jouw Polak. Jij hoeft niet langer uitsluitend naar de 5e verdieping om te studeren want last van herrie heb jij nu niet langer.

In je bubble!

Survivaltip 5: ‘Think outside the box’

Was het Polak je ondanks al deze tips alsnog te snel af? Denk dan: ‘waar een wil is, is een weg’. Ga gewoon in de vensterbanken van de binnenramen, of in een heerlijke fauteuil zitten die ze er ook hebben neergezet! Als je écht wil studeren, is zelfs het Polak je geen drempel te ver!

Waar een wil is..